Μοσχαράκι κοκκινιστό της γιαγιάς


Είναι ένα πλήρες πιάτο, οικογενειακό, από αυτά που νοσταλγούμε τις κρύες ημέρες. Comfort food!

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαράκι, σε κομμάτια
  • 25 γραμμάρια βούτυρο
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 4 καρότα
  • 8 πατάτες
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  • 1 κουτί ντομάτες κονκασέ
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 3 κλωνάρια θυμάρι
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε χύτρα ρίξτε το βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν
  • Αλευρώστε ελαφρά το κρέας και ροδίστε το καλά
  • Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και τα σκόρδα -Ρίξτε τα στην κατσαρόλα
  • Προσθέστε φύλλο δάφνης και θυμάρι -Ρίξτε το λευκό κρασί
  • Προσθέστε το κονκασέ ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, λίγο ζεστό νερό και κλείστε τη χύτρα
  • Βράστε για μισή ώρα -Ανοίξτε τη χύτρα και προσθέστε τα καρότα και τις πατάτες
  • Αφήστε να βράσει ακόμη μισή ώρα, τουλάχιστον
  • Ετοιμο και λαχταριστό!

iefimerida.gr



Πηγή