Είναι ένα «πειραγμένο» ασιατικό πιάτο, απλό και εύκολο, χωρίς πολλά ασιατικά υλικά που είναι δυσεύρετα στην Ελλάδα και δύσχρηστα.
Υλικά
- 2/3 φλυτζανιού σάλτσα σόγιας
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλιά γλυκού τζίτζερ φρεσκοτριμμένο
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κιλό κρέας μοσχάρι μαλακό κομμάτι
- 1 κεφάλι μπρόκολο
- 2 κουταλιές σούπας μέλι
Εκτέλεση
- Κόψτε το μοσχάρι σε λεπτές φετούλες
- Σε ένα μπολάκι αναμείξτε τη σάλτσα σόγιας με το μέλι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το τζίτζερ
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι -Ροδίστε καλά το μοσχάρι για 3-4 λεπτά
- Ρίξτε και το μπρόκολο, κομμένο σε μπουκετάκια -Ροδίστε να πάρει αρώματα για 2 λεπτά
- Προσθέστε στο τηγάνι τη σάλτσα -Αναμείξτε καλά, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, να πάρει αρώματα και να χυλώσει
- Ετοιμο!
- Σερβίρεται με αρωματικό ρύζι
Πηγή