Είναι ένα «πειραγμένο» ασιατικό πιάτο, απλό και εύκολο, χωρίς πολλά ασιατικά υλικά που είναι δυσεύρετα στην Ελλάδα και δύσχρηστα.

Υλικά

  • 2/3 φλυτζανιού σάλτσα σόγιας
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά γλυκού τζίτζερ φρεσκοτριμμένο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κιλό κρέας μοσχάρι μαλακό κομμάτι
  • 1 κεφάλι μπρόκολο
  • 2 κουταλιές σούπας μέλι

Εκτέλεση

  • Κόψτε το μοσχάρι σε λεπτές φετούλες
  • Σε ένα μπολάκι αναμείξτε τη σάλτσα σόγιας με το μέλι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το τζίτζερ
  • Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι -Ροδίστε καλά το μοσχάρι για 3-4 λεπτά
  • Ρίξτε και το μπρόκολο, κομμένο σε μπουκετάκια -Ροδίστε να πάρει αρώματα για 2 λεπτά

  • Προσθέστε στο τηγάνι τη σάλτσα -Αναμείξτε καλά, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, να πάρει αρώματα και να χυλώσει
  • Ετοιμο!
  • Σερβίρεται με αρωματικό ρύζι

Πηγή