Γρήγορη, πρωτότυπη και απίθανα νόστιμη συνταγή. Ιδανική και για οικογενειακό γεύμα, αλλά και για μια ξαφνική επίσκεψη φίλων. Ταιριάζει με πατάτες τηγανητές ή με έναν βουτυρένιο πουρέ, ακόμα και με κουσκούς.
Εύκολο / Προετοιμασία + Αναμονή: 30΄ Ψήσιμο: 10΄
- 2 σπαλομπριζόλες (600 γρ. συνολικά), χωρίς κόκαλο, σε φέτες πάχους 2 εκ.
Για τη μαρινάδα
- 1 ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
- 1 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
- 1 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
- 2½ κουτ. σούπας μουστάρδα
- 2 κουτ. γλυκού πάπρικα πικάντικη
- 2 κουτ. γλυκού μέλι
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι (για το σερβίρισμα)
- ξερή ρίγανη (για το σερβίρισμα)
Διαδικασία
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα μαζί με το κρέας σε ένα μεγάλο μπολ. Τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 15-20 λεπτά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
Απλώνουμε το κρέας με τη μαρινάδα του σε μία στρώση στο ταψί και ψήνουμε για 6-10 λεπτά, ανάλογα με το πόσο καλά ψημένο μάς αρέσει.
Ξεφουρνίζουμε, πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και ρίγανη, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές και ζεστές πίτες.