Μοσχαράκι ζουμερό με καρότα


Μάγουλα μόσχου προτείνουν οι γάλλοι σεφ γι’αυτή τη συνταγή και θα πρέπει να τα ζητήσετε κι εσείς στον κρεοπώλη σας. Είναι το τρυφερότερο κρέας για βραστό.

Υλικά

  • 1 κιλό κρέας μάγουλο μοσχάρι, κομμένο σε κομμάτια
  • 1 κουτί ντομάτες κονκασέ
  • Λίγο θυμάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 25 γραμμάρια βούτυρο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 4 καρότα χοντρά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 κλωνάρι σέλινο
  • 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
  • Χοντρό αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε χύτρα ταχύτητος βάλτε το ελαιόλαδο και το βούτυρο
  • Οταν ζεσταθεί ρίξτε το κρέας σε κομμάτια και ροδίστε τα πολύ καλά για 10 λεπτά
  • Στο μεταξύ καθαρίστε τα καρότα και κόψτε τα σε χοντρές ροδέλες, κόψτε το σέλινο, το κρεμμύδι και τα σκόρδα
  • Οταν το κρέας ροδίσει ρίξτε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα, το σέλινο στη χύτρα
  • Αλατίστε, ρίξτε το κρασί, 2 ποτήρια νερό, τις ντομάτες κονκασέ και το θυμάρι
  • Αφήστε τη χύτρα να βράσει για 45 λεπτά
  • Αν βράσετε το κρέας σε κανονική κατσαρόλα χρειάζονται 3 ώρες

iefimerida.gr