Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 20΄, Μαγείρεμα: 1 ώρα + 15΄
- 1 κιλό μοσχάρι, κατά προτίμηση σπάλα ή ποντίκι, κομμένο σε κύβους περίπου 3 – 4 εκ.
- 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
- 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
- 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
- 1 κουτ. σούπας ξίδι της αρεσκείας μας
- 220 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, κατά προτίμηση πρόβειο
Σπιτικό μείγμα κάρι
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
- 1 κουτ. γλυκού κουρκουμάς
- 1/2 κουτ. γλυκού γαρίφαλο, σε σκόνη
- 1/2 κουτ. γλυκού ξερός κόλιανδρος, σε σκόνη
- 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν ή άλλο κοκκινοπίπερο
- 1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ, σε σκόνη
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 80 ml ελαιόλαδο
Διαδικασία
Ανακατεύουμε όλα τα μπαχαρικά. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το μοσχάρι για περίπου 5 – 6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον ντοματοπελτέ και το μείγμα κάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 4 – 5 λεπτά, ανακατεύοντας.
Ρίχνουμε το ξίδι και νερό τόσο ώστε να καλύψει το κρέας μέχρι τη μέση και μαγειρεύουμε 2 – 3 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά τόσο ώστε να κοχλάζουν απαλά τα υγρά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το μοσχάρι.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε νερό. Αποσύρουμε και αφήνουμε περίπου 15 λεπτά να κρυώσει ελαφρώς.
Ρίχνουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθεί. Συνοδεύουμε με πιλάφι.