Μερικά χτυπήματα με αυγοδάρτη και καλά υλικά θέλει η αυθεντική συνταγή για μους σοκολάτας, όπως την παραδίδει ένας από τους καλύτερους σεφ της Γαλλίας, ο Alain Ducasse.
Υλικά
- 180 γραμμάρια σοκολάτα με 70% κακάο
- 1 ποτηράκι κρέμα γάλακτος
- 1 ποτηράκι γάλα
- 20 γραμμάρια βούτυρο
- 3 αυγά
- 50 γραμμάρια ζάχαρη
Εκτέλεση
- Κόψτε την σοκολάτα σε κομμάτια, βάλτε την σε μπολ
- Σε κατσαρολάκι βάλτε το γάλα με την κρέμα γάλακτος να βράζουν
- Οταν κοχλάξει ελαφρά, βγάλτε το από τη φωτιά και ρίξτε το στο μπολ με την σοκολάτα
- Ανακατέψτε καλά, να αναμειχθούν τα υλικά
- Προσθέστε το βούτυρο και αναμείξτε καλά
- Αφήστε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει
- Σπάστε τα αυγά και χωρίστε τα ασπράδια από τους κρόκους
- Με αυγοδάρτη χτυπήστε πολύ καλά τα ασπράδια, ρίξτε και τη ζάχαρη να σφίξουν
- Προσθέστε στα χτυπημένα ασπράδια και τους χτυπημένους (ξεχωριστά) κρόκους
- Ρίξτε αυτό το μείγμα στην λιωμένη σοκολάτα
- Τοποθετήστε την μους σε ξεχωριστά κολωνάτα ποτήρια και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν σερβρίρετε
Πηγή