Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και όταν μας πιάνει λιγούρα δεν ξέρουμε τι γλυκό να φάμε; Πέρα από το παγωτό μία ωραία, δροσερή και νόστιμη επιλογή είναι μους σοκολάτας με αβοκάντο και μπανάνα. Δείτε παρακάτω τη συνταγή.
Υλικά:
2 ώριμα αβοκάντο, κομμένα στη μέση
2 ώριμες μπανάνες
80 γρ. κακάο σε σκόνη
2 κ. σ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ. γλ. εκχύλισμα πορτοκαλιού
Το ξύσμα από 1 πορτοκάλι
120 ml σιρόπι σφενδάμου
10 χουρμάδες, ψιλοκομμένοι
100 ml γάλα (ή γάλα αμυγδάλου)
Για γαρνίρισμα:
40 γρ. μαύρη σοκολάτα, 50 γρ. καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα πεκάν, 50 γρ. καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα καρύδια macadamia, 1 κ. γλ. νιφάδες θαλασσινού αλατιού
Εκτέλεση
Βάλτε τα καθαρισμένα αβοκάντο στο μούλτι και προσθέστε τις μπανάνες, κομμένες σε μικρά κομμάτια.
Προσθέστε τη σκόνη κακάο, τα εκχυλίσματα βανίλιας και πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, το σιρόπι σφενδάμου, τους χουρμάδες και το γάλα. Χτυπήστε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο.
Μοιράστε τη μους ομοιόμορφα σε γυάλινα μπολ και τρίψτε σοκολάτα πάνω από κάθε μερίδα.
Πασπαλίστε με τους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς και τις νιφάδες θαλασσινού αλατιού πριν σερβίρετε.
Πηγή