Μους σολομού
Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018, 07:35
Υλικά για 4 άτομα
225 γρ. καπνιστό σολομό
100 γρ. τυρί κρέμα
150 γρ. κρέμα γάλακτος
75 γρ. μαγιονέζα
11 γρ. ζελατίνα
125 ml κρασί άσπρο
λίγο μπρικ
2 γαρίδες
Χυμός από μισό λεμόνι
Λίγο αγγουράκι
Λίγος άνηθος
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε ελαφρά το κρασί σε μια κατσαρόλα χωρίς να βράσει. Προσθέτουμε τη ζελατίνα και κόβουμε το σολομό σε μικρά κομματάκια. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το τυρί και τα ανακατεύουμε με τη μαγιονέζα.
Ρίχνουμε στο μείγμα τη ζελατίνα, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και τον καπνιστό σολομό. Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μικρές φόρμες και το παγώνουμε για τρεις ώρες.
Όταν πήξει, θα ξεφορμάρουμε τη μους και θα γαρνίρουμε με τις γαρίδες, το αγγουράκι, το μπρικ, τον άνηθο και φέτες λεμονιού.