400 γρ. μεγάλα μανιτάρια
7,5 cl ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 κ.γ. κανέλα
5 γρ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
1/8 κ.γ. νιφάδες τσίλι
4 φέτες ψωμί μπριος
4 μεγάλα αβγά
100 γ. sour cream ή τυρί κρέμα
χοντρό αλάτι
μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 °C.
Πλένετε καλά τα μανιτάρια και τα κόβετε σε ροδέλες. Ανακατεύετε με 3 κ.γ. ελαιόλαδο, μια σκελίδα σκόρδο λιωμένη, 1/4 κ.γ. κανέλα, 1/2 κ.γ. χοντρό αλάτι και πιπέρι.
Απλώνετε τα μανιτάρια σε ένα ταψί και ψήνετε στον φούρνο για 15′ γυρνώντας τα στα μισά του χρόνου για να ψηθούν ομοιόμορφα.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε 2 κ.σ. ελαιόλαδο με το υπόλοιπο σκόρδο και την κανέλα, το τσίλι και 1/4 κ.γ. χοντρό αλάτι. Με το μείγμα αυτό αλείφετε μια μεριά κάθε φέτας μπριος, τις απλώνετε σε ένα ταψί και ψήνετε για 6-7′.
Βράζετε νερό σε μια κατσαρόλα και στην συνέχεια κατεβάζετε την φωτιά. Σπάτε προσεκτικά μέσα τα αυγά και τα αφήνετε μέσα για 90”.
Βάζετε μια φέτα μπριος σε κάθε πιάτο, βάζετε από πάνω τα μανιτάρια. Στραγγίζετε το αβγό και το τοποθετείτε από πάνω. Ολοκληρώνετε με λίγο χοντρό αλάτι και λίγο ακόμα τσίλι και σερβίρετε με μια κουταλιά sour cream ή τυρί κρέμα.
Πηγή