Πυκνώνει το μυστήριο γύρω από την επίθεση κατά του ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης “Voronezh M” κοντά στην πόλη Ορσκ στην περιφέρεια Όρενμπουργκ βαθιά μέσα στη Ρωσία.

Ρωσικά κανάλια ενημέρωσης, όχι μόνο επιβεβαιώνουν την απόπειρα επίθεσης, αλλά μιλούν για ένα Tekever AR3 το οποίο κατασκευάζεται στην Πορτογαλία και φέρεται να έχει εμπλακεί στην επίθεση.

«Το AR3 είναι η junior έκδοση της οικογένειας Tekever. Είναι πιο διαδεδομένα, γι’ αυτό και χρησιμοποιήθηκαν ως drones καμικάζι».

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με το Reuters, το οποίο είχε επικαλεστεί ουκρανική στρατιωτική πηγή, «η επίθεση διενεργήθηκε από την υπηρεσία στρατιωτικής κατασκοπείας της Ουκρανίας την Κυριακή, και δεν αναφέρθηκε αν προκάλεσε ζημιές. Η πόλη Ορσκ απέχει περίπου 1.500 χλμ. από τα πιο κοντινά τμήματα εδάφους υπό ουκρανικό έλεγχο».

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Ρωσίας TASS παρέθεσε δηλώσεις του διοικητή των αεροδιαστημικών δυνάμεων της Ρωσίας, ο οποίος είχε πει το 2017 πως τρία νέα προηγμένα ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης τύπου Voronezh, τέθηκαν σε λειτουργία, συμπεριλαμβανομένου ενός στην περιφέρεια Όρενμπουργκ.

Viral έχουν γίνει τις τελευταίες ώρες δορυφορικές εικόνες που φέρονται να απεικονίζουν ορισμένες φθορές στις εν λόγω ρωσικές εγκαταστάσεις.

Ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί το οποιοδήποτε πλήγμα εντός του χώρου που βρίσκεται το ραντάρ:Πηγή