Ο 20χρονος Θοδωρής δεν είχε συνάντηση με την κοπέλα και τους φίλους του το απόγευμα της Κυριακής 8 Μαΐου, όπως είχε πει στην μητέρα του όταν και έφυγε από το πατρικό του σπίτι στα Γλυκά Νερά. Είχε συναντηθεί και διασκεδάσει μαζί τους το προηγούμενο βράδυ του Σαββάτου, όπως προκύπτει από τις πρώτες καταθέσεις των στενών του φίλων, στους αξιωματικούς του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

Η μητέρα του 20χρονου κατέθεσε στους αστυνομικούς χωρίς προς το παρόν να μπορεί να τους δώσει στοιχεία που θα βοηθούσαν τις αστυνομικές έρευνες. Ο άτυχος νεαρός φέρεται να είχε επικοινωνία με άγνωστα, προς το παρόν, άτομα, τα οποία ενδεχομένως είτε τον προσέλκυσαν στο «ραντεβού εκτέλεσης», είτε τον επιβίβασαν με τη βία σε όχημα με το οποίο τον μετέφεραν στον Αγ. Πέτρο Πεντέλης. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο 20χρονος δεν ήξερε να οδηγεί αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα, και εκτιμούν ότι ο Θοδωρής μπορεί να μπήκε οικειοθελώς σε κάποιο όχημα ή με τη βία και αποκλείουν να έφθασε μόνος του στην περιοχή όπου βρέθηκε νεκρός.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση εξετάζουν τις επικοινωνίες του 20χρονου, τα SMS, την ανταλλαγή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τις επαφές και συνομιλίες του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να εντοπίσουν άτομα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τις έρευνες. Ήδη οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει κάποιες επαφές του στα social media και έχουν έρθει σε επικοινωνία με κάποια άτομα προκειμένου να έρθουν για να καταθέσουν ότι γνωρίζουν για τον άτυχο νεαρό. Οι αστυνομικοί λένε χαρακτηριστικά: «Το θύμα είχε ευρύ κύκλο γνωριμιών και επαφών. Θα χρειαστούμε μήνες για να τους εξετάσουμε όλους».

Οι αστυνομικοί εκτός από όλα τα ενδεχόμενα εξετάζουν και αυτό της προσωπικής ή οικονομικής διαφοράς που μπορεί να προέκυψε σε προηγούμενο χρονικό διάστημα, είτε από κάποια ασήμαντη αφορμή είτε από κάποια ερωτική αντιπαράθεση για τα μάτια κάποιας κοπέλας.

Προς το παρόν δεν εντοπίζεται κάτι ύποπτο στο παρελθόν του νεαρού, ωστόσο ερευνάται η έντονη φημολογία για σχέση του με τα ναρκωτικά, η οποία όμως προς το παρόν δεν επιβεβαιώνεται.

Ο 20χρονος είχε απολυθεί πριν από μερικούς μήνες ως δόκιμος έφεδρος αξιωματικός του Πεζικού και συνέχιζε την φοίτησή του στο τμήμα Πληροφορικής του ΤΕΙ Αθήνας. Θέλοντας να έχει τις δικές του προσωπικές στιγμές και τον δικό του χώρο, πριν από ένα μήνα είχε νοικιάσει ένα μικρό διαμέρισμα στην οδό Άλδου Μανουτίου στους Αμπελόκηπους, όπου μοίραζε τον χρόνο διαμονής του με το πατρικό σπίτι στα Γλυκά Νερά.

Για τον Θοδωρή είχε δηλωθεί η εξαφάνισή του από τους γονείς του στο Αστυνομικό Τμήμα Γλυκών Νερών στις 10 Μαΐου 2016. Η τελευταία φορά, ωστόσο, που τον είδε η μητέρα του ήταν το απόγευμα στις 8 Μαΐου 2016. Έξι ημέρες μετά, στις 09:10 το πρωί του περασμένου Σαββάτου 14 Μαΐου 2016, ένας νεαρός ορειβάτης, σε θαμνώδη περιοχή δίπλα σε χωματόδρομο στην περιοχή Αγ. Πέτρο Πεντέλης, εντόπισε τη σορό του σε προχωρημένη σήψη. Το θύμα ήταν κανονικά ενδεδυμένο, ενώ στις τσέπες του βρέθηκαν λίγα κέρματα του ευρώ, δίπλα του γυαλιά ηλίου, δείγμα πως το έγκλημα έγινε υπό το φως της ημέρας, και παραδίπλα δύο κάλυκες κυνηγετικού όπλου.

Από την πρώτη αυτοψία του ιατροδικαστή, εξαιτίας της κατάστασης της σορού λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, δεν είχε εξακριβωθεί αν έφερε τραύματα από όπλο ή άλλο αντικείμενο.

Η σορός βρισκόταν, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, σε προχωρημένη σήψη λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούσαν στην περιοχή το τελευταίο διάστημα με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατόν να εξακριβωθεί από την αρχή το κατά πόσο έφερε τραύματα από όπλο ή άλλο αντικείμενο. Μερικές ημέρες αργότερα ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι το θύμα έφερε τρία τραύματα από κυνηγετικό όπλο, από κοντινή απόσταση, στο κεφάλι, στην δεξιά κροταφική χώρα, στον θώρακα και την κοιλιά. Παράλληλα αναμένονται οι τοξικολογικές καταστάσεις για να διαπιστωθεί αν ο 20χρονος είχε καταναλώσει αλκοόλ ή χρήση άλλων ουσιών. Εξίσου φρικτή ήταν η διαπίστωση του ιατροδικαστή, πως μέρη της σορού, στο πρόσωπο και την κοιλιακή χώρα, είχαν γίνει βορά άγριων ζώων και όρνεων…

thetoc.gr