Νέα Σμύρνη, 04.20 τα ξημερώματα. Ένα εστιατόριο έχει πάρει φωτιά και κινδυνεύουν οι ένοικοι της πολυκατοικίας.

Οι φλόγες φαίνονται από μακριά, κάτοικοι έχουν βγει στα μπαλκόνια και ειδοποιούν την Πυροσβεστική. Αμέσως στο σημείο φτάνουν 10 πυροσβέστες με 4 οχήματα και ένα ειδικό κλιμακοφόρο όχημα.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν 4 άτομα μεταξύ των οποίων και 1 βρέφος που μεταφέρθηκε στο Παίδων για προληπτικούς λόγους, και έναν ηλικιωμένο που μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στον Ευαγγελισμό με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

«Μέριμνα της υπηρεσίας η οποία και έγινε ήταν να αποτραπεί ο κίνδυνος επέκτασης απ΄ το συγκεκριμένο οικοδομικό κτίριο της πυρκαγιάς και η διάσωση ζωής των υπερκείμενων ορόφων που έχουν χρίση της πολυκατοικίας», δήλωσε στο MEGA πυροσβέστης που επιχείρησε στο σημείο.

«Άκουσα πυροβολισμούς»

Την στιγμή που ξέσπασε φωτιά στο εστιατόριο  μέσα ήταν 2 υπάλληλοι που καθάριζαν και κινδύνευσαν.

Γείτονας κατήγγειλε στο MEGA πως άγνωστοί πυροβολήσαν την τζαμαρία του μαγαζιού και στη συνέχεια πέταξαν γκαζάκια στο εσωτερικό του καταστήματος.

«Αυτό που έμαθα και άκουσα ήταν το εξής εκείνη την στιγμή στο κατάστημά υπήρχαν κάποια πακιστανοί άτομα που δουλεύουν που καθαρίζουν το μαγαζί και περάσαν κάποιοι και ρίξανε πυροβολισμούς στο παράθυρο και πετάξανε γκαζάκια μέσα», ανέφερε κάτοικος της Νέας Σμύρνης.

Την έρευνα της υπόθεσης έχει αναλάβει το ανακριτικό της πυροσβεστικής, καθώς και η υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών.

Αστυνομικές πηγές να κάνουν λόγο πως ενδέχεται ο συγκεκριμένος φάκελος να πάει και στο τμήμα εκβιαστών.


Πηγή