Στις πιάτσες του αγοραίου Eρωτα και των τοξικομανών κινούνταν οι δράστες της άγριας δολοφονίας 84χρονου, οι οποίοι αφού τον σκότωσαν μέσα στο σπίτι του, ακρωτηρίασαν τα χέρια του, τον πέταξαν τεμαχισμένο σε κάδο απορριμμάτων και έβαλαν φωτιά για να δυσκολέψουν την αναγνώρισή του.

Μετά από σχεδόν δύο χρόνια οι αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, συνέλαβαν μία 44χρονη Ελληνίδα, που διέμενε παροδικά με το θύμα, ύστερα από ένταλμα σύλληψης από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, ενώ εκδόθηκε Διεθνές Ένταλμα σύλληψης και για ένα ζευγάρι 37χρονων Ρουμάνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη της Ασφάλειας Αττικής, κατά την έρευνά τους βρήκαν στοιχεία, που ενοχοποιούσαν τη 44χρονη. Μετά την εξέτασή της υπέβαλαν τη δικογραφία, ενώ έχουν λάβει από τη Ρουμανία και δείγμα γενετικού υλικού των δύο 37χρονων. Πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι το ζεύγος των Ρουμάνων είχε φύγει για τη πατρίδα του δύο ημέρες μετά τη δολοφονία με τη δικαιολογία ότι δεν μπορούσαν άλλο να καλύψουν τα ενοίκια στο τριώροφο του 84χρονου, στο Αιγάλεω. Σύμφωνα με πληροφορίες η αρχική αιτία του εγκλήματος ήταν τα ενοίκια που τους ζητούσε ο ηλικιωμένος.

Η 44χρονη δεν παραδέχεται ότι έλαβε μέρος στη δολοφονία, αλλά μόνον ότι ήταν στο κτήριο και ότι αντιλήφθηκε πως κάτι έγινε με το θύμα και το ζευγάρι, τους οποίους όμως υποστήριξε ότι δεν γνώριζε. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι και οι τρεις φερόμενοι δράστες, είναι τοξικομανείς.

Το έγκλημα αποκαλύφθηκε τα ξημερώματα της 24ης Σεπτεμβρίου του 2014, όταν πυροσβέστες κλήθηκαν να σβήσουν φωτιά σε κάδο απορριμμάτων στη διασταύρωση της Στ. Σαράφη με τη Μούδρου, στο Αιγάλεω. Τότε είχαν βρει τον 84χρονο με εγκαύματα στο επάνω μέρος του σώματος, κομμένο στη μέση με ακρωτηριασμένα και τα δύο χέρια από τους καρπούς και κάτω. Μερικές μέρες αργότερα αναγνωρίστηκε από την κόρη του, και διαπιστώθηκε λίγα μέτρα μακρύτερα. Στο σπίτι του μετά από ειδικές χημικές επεξεργασίες των κλιμακίων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών διαπιστώθηκε ότι ήταν τόπος του εγκλήματος, το οποίο οι δράστες είχαν επιχειρήσει να καθαρίσουν λεπτομερώς.

Από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί θεωρούσαν ότι πίσω από το έγκλημα ήταν μία γυναίκα, καθώς η δολοφονία αλλά και η προσπάθεια απόκρυψης των στοιχείων ήταν πιστή αντιγραφή υπόθεσης από ντοκιμαντέρ, που είχε προβληθεί λίγες ημέρες πριν από τη δολοφονία στην τηλεόραση. Στο ντοκιμαντέρ, μία γυναίκα είχε δολοφονήσει τον άντρα της, είχε τοποθετήσει το πτώμα του σε σακούλα σκουπιδιών και το είχε πυρπολήσει δίπλα σε κάδο απορριμμάτων, προκειμένου να εξαφανίσει τα ίχνη της.

thetoc.gr