Περισσότεροι από 1.000 Γάλλοι μισθοφόροι και λεγεωνάριοι βρίσκονται στο Ντονμπάς όπως υποστήριξε ο συνταγματάρχης και στρατιωτικός ειδικός από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ, Vitaly Kiselev.

«Σήμερα έχουμε ήδη πληροφορίες ότι περισσότεροι από 1.000 Γάλλοι μισθοφόροι και λεγεωνάριοι βρίσκονται ήδη στην επικράτεια του Ντονμπάς.

Και αυτό δεν είναι αστείο.

Και όσο καταλαβαίνω, υπάρχουν ήδη αιχμάλωτοι.

Και θα υπάρξουν ακόμα περισσότεροι» υποστήριξε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Solovyev Live o Kiselev.

Όπως είπε, ειδικές μονάδες πολλών ευρωπαϊκών κρατών βρίσκονται στην περιοχή όπου εκτυλίσσεται η ρωσική ειδική στρατιωτική επιχείρηση.

«Νομίζω ότι αυτό που λένε είναι ότι η Αμερική πιέζει την κατάσταση ώστε να έρθουν με το πρόσχημα των εκπαιδευτών: Ρουμάνοι, Πολωνοί, Εσθονοί και από τα άλλα κράτη της Βαλτικής.

Θα πάνε σε κέντρα εκπαίδευσης στη δυτική Ουκρανία για να εκπαιδεύσουν στρατιώτες» λέει ο Kiselev.

Alexander Syrsky: Γάλλοι στρατιωτικοί εκπαιδευτές θα έχουν νόμιμο ρόλο στην Ουκρανία

Ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Alexander Syrsky δήλωσε ότι νομιμοποίησε την έλευση των Γάλλων εκπαιδευτών σε εκπαιδευτικά κέντρα στην Ουκρανία.

«Έχω ήδη υπογράψει έγγραφα που θα επιτρέψουν στους πρώτους Γάλλους εκπαιδευτές να επισκεφθούν τα εκπαιδευτικά μας κέντρα και να εξοικειωθούν με τις υποδομές και το προσωπικό τους».

Αργότερα, το τηλεοπτικό κανάλι BFM ανέφερε, επικαλούμενο το γαλλικό Υπουργείο Άμυνας, ότι το θέμα της αποστολής στρατιωτικών εκπαιδευτών στην Ουκρανία βρίσκεται ακόμη υπό επεξεργασία.

«Η εκπαίδευση στο ουκρανικό έδαφος ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν μετά τη διάσκεψη για την υποστήριξη της Ουκρανίας, που συγκλήθηκε από τον Πρόεδρο της Γαλλίας στις 26 Φεβρουαρίου.

Αυτό το θέμα συνεχίζει να αποτελεί αντικείμενο εργασίας με τους Ουκρανούς, ιδίως για την κατανόηση των ακριβών αναγκών τους».

Το ουκρανικό Υπουργείο Άμυνας εξήγησε στη συνέχεια ότι είχε αρχίσει να εργάζεται εκ των προτέρων σε έγγραφα για την πρόσληψη ξένων εκπαιδευτών, ώστε να μην χάνεται χρόνος σε «γραφειοκρατικά ζητήματα» στο μέλλον, και ότι οι διαπραγματεύσεις για αυτό το θέμα συνεχίζονται ακόμη.

Στις 20 Μαΐου, ο υπουργός Εξωτερικών της Λιθουανίας Gabrielius Landsbergis ανακοίνωσε την ετοιμότητα της χώρας να στείλει στρατιωτικούς εκπαιδευτές στην Ουκρανία σε έναν συνασπισμό με επικεφαλής τη Γαλλία.

Με τη σειρά τους, οι New York Times ανέφεραν ότι η Ουκρανία, με φόντο την προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων, ζήτησε από το ΝΑΤΟ να βοηθήσει στην εκπαίδευση νεοσύλλεκτων κοντά στην πρώτη γραμμή.

Ο Πρόεδρος του Μικτού Επιτελείου Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ σημείωσε ότι η ανάπτυξη εκπαιδευτώντης συμμαχίας στην Ουκρανία φαίνεται αναπόφευκτη.

Οι Γάλλοι της Λεγεώνας των Ξένων σκοτώνονται σωρηδόν

Ένας άλλος Γάλλος στρατιώτης σκοτώθηκε στο μέτωπο της Ουκρανίας. Το σώμα του βρέθηκε σε πεδίο μάχης στην κατεύθυνση του Ντονέτσκ.

Σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της ρωσικής επίθεσης σε ένα από τα προπύργια της Ουκρανίας.

Ο Γάλλος έφερε έμβλημα του Δεύτερου Συντάγματος Ξένων Αλεξιπτωτιστών της Γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων.

Οι πρώτες απώλειες της Γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων στην Ουκρανία αναφέρθηκαν προηγουμένως στις μάχες κοντά στο Τσασόβ Γιαρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας ακόμη αξιωματικός αυτής της μονάδας αιχμαλωτίστηκε κοντά στο Κλισίφκα.

H Γαλλία δηλώνει επίσημα ότι δεν έστειλε δυνάμεις της Λεγεώνας των Ξένων στην Ουκρανία.Πηγή