Ένα εικοσιτετράωρο μετά τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ απάντησε όσον αφορά την στάση του κόμματός του, λέγοντας όχι και στον Τσίπρα και στον Μητσοτάκη.

«Ο ελληνικός λαός, αν δεν έχουμε ισχυρό διψήφιο ποσοστό, δεν θα μας έχει δώσει την εντολή την οποία ζητώ για να πάμε σε αυτό το στάδιο. Ο λαός αποφασίζει. Δεν μπορεί να σου λέει ο λαός ότι δεν σε θέλει στην κυβέρνηση και εσύ να προσπαθείς να μπεις με το στανιό», είπε για την βασική προϋπόθεση συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ σε κυβερνητικό σχήμα.

«Καρφί» Λοβέρδου σε Ανδρουλάκη

Σαφείς αποστάσεις παίρνει ο Ανδρέας Λοβέρδος από τη δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη, για κυβέρνηση συνεργασίας με αρχηγό τρίτο πολιτικό πρόσωπο, και όχι τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Λοβέρδος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ανέφερε πως δεν γίνεται να απορρίπτουμε πρόσωπα, χωρίς να προτείνουμε κάποια εναλλακτική πρόταση.

Και παράλληλα, σημείωσε πως είναι στη «διακριτική ευχέρεια» του Νίκου Ανδρουλάκη να πει πριν από τις εκλογές ποιον προτείνει για πρωθυπουργό.

«Όταν πάμε στις εκλογές και απορρίπτουμε πρόσωπα, πρέπει και να προτείνουμε πρόσωπα, για να έχουν ξεκάθαρη εικόνα οι πολίτες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ.

Οι πολιτικοί κύκλοι του Νίκου Ανδρουλάκη είπαν πως «είναι πολιτικά παράδοξο να έχει ο κ. Λοβέρδος κοινές αγωνίες με Οικονόμου και Σκέρτσο.


Πηγή