1 κιλό άψητα νιόκι πατάτας

500γρ μανιτάρια διαφόρων ειδών κομμένα σε φέτες

3 κουταλιές της σούπας βούτυρο

3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

2/3 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί

1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού

1/2 φλιτζάνι φρέσκο τριμμένο τυρί παρμεζάνα

Εκτέλεση

Μαγειρεύουμε τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στο μεταξύ λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε για περίπου 3 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι τα μανιτάρια να μαλακώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα νιόκι και το σκόρδο συνεχίζοντας το μαγείρεμα μέχρι τα νιόκι να ροδίσουν στις άκρες.

Προσθέτουμε το μείγμα στο κρασί και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 4 περίπου λεπτά μέχρι το κρασί να μειωθεί στο μισό.

Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το φρέσκο βασιλικό και τη παρμεζάνα ανακατεύοντας.