Υλικά:

1 μεγάλο πορτοκάλι, καλά καθαρισμένο

1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο λαχανικών

1/4 κουτ. του γλυκού αλάτι

1 1/2 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα

Εκτέλεση:

Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C και αλευρώνεις μία στρογγυλή φόρμα κέικ.

Στύβεις το πορτοκάλι σου και παίρνεις το χυμό του.

Σε ένα μπολ, αναμειγνύεις το αλεύρι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκάλι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Ανακατεύεις πολύ, μέχρι το μείγμα σου να “δέσει”.

Περιχύνεις το μείγμα σου στην ελαφρώς αλευρωμένη φόρμα και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά.


Πηγή