Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νησί των περίπου 800 κατοίκων επικρατεί αναβρασμός, αφού από την Τρίτη το βράδυ που έγινε γνωστό το περιστατικό, κάτοικοι και φορείς στέκονται δίπλα στον πατέρα, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος μετέβη στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου και κατήγγειλε γενετήσιες πράξεις εις βάρος του παιδιού του από τον 50χρονο φύλακα του μουσείου.

Αφέθηκε ελεύθερος

Με τα στόματα σιγά σιγά να ανοίγουν, φαίνεται πως ο δημόσιος υπάλληλος είχε καλή σχέση με τα παιδιά του νησιού, ενώ και ο 10χρονος φέρεται να αναγνώρισε στο πρόσωπό του τον κακοποιητή του.

Η καταγγελία έγινε την περασμένη Παρασκευή, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ο πατέρας δέχτηκε απειλές και έκανε πίσω, χωρίς να καταθέσει μήνυση. Με την στήριξη ωστόσο του «Χαμόγελου του Παιδιού» επανήλθε, κατέθεσε μήνυση, η οποία οδήγησε στη σύλληψη του 50χρονου στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Εν συνεχεία ο υπάλληλος του μουσείου αφέθηκε ελεύθερος και εγκατέλειψε το νησί, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως βρίσκεται στη Ρόδο.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την καταγγελία, ο 50χρονος έδειχνε πορνογραφικό υλικό σε παιδιά, με τα στόματα σιγά σιγά να ανοίγουν.

Ο πατέρας του 10χρονου αγοριού συνελήφθη και κινδυνεύει με απέλαση, καθώς τα νομιμοποιητικά του έγγραφα στη χώρα είχαν λήξει, με τους κατοίκους να καταγγέλλουν «εκδικητική απέλαση» και να στέκονται στο πλευρό του.


Πηγή