Είναι μύθος ότι η γαλοπούλα είναι άνοστο κρέας: άπαχο ναι, άνοστο όχι. Δείτε μερικά tips πως να γίνει το στήθος γαλοπούλας καθημερινό σας πιάτο, εκτός Χριστουγέννων, πεντανόστιμο, στο φούρνο.

Υλικά

  • 1 μικρό στικ βούτυρο
  • Διπλό στήθος γαλοπούλας, βιολογικής
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • Δενδρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη, μαϊντανό φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 ολόκληρα σκόρδα και 1 κρεμμύδι στα 4
  • Λίγο μπούκοβο και κύμινο

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 230 βαθμούς
  • Τοποθετήστε το διπλό στήθος γαλοπούλας σε ταψάκι, αλάτι και πιπέρι

  • Ψιλοκόψτε τα αρωματικά (δενδρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη, μαϊντανό)

  • Σε μπολάκι αναμείξτε τα αρωματικά, κύμινο, μπούκοβο, ελαιόλαδο, σκόρδο με το μαλακό βούτυρο

  • Με τα δάχτυλα στριμώχνουμε από αυτό το μείγμα κάτω από την πέτσα της γαλοπούλας
  • Αρχίστε ξανά, βάλτε μπόλικο μέσα από την πέτσα και έξω, παντού
  • Βάλτε δενδρολίβανο και σκόρδο-κρεμμύδι στο ταψάκι, αν θέλετε

  • Ψήστε τη γαλοπούλα, με αλουμινόχαρτο κατά προτίμηση, για αρχή
  • Στα 30 λεπτά μειώστε την θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και ψήστε συνολικά για 1 ως 1 1/2 ώρα
  • Βγάλτε το αλουμινόχαρτο στο τέλος, να ροδίσει η πέτσα, έτοιμο!

iefimerida.gr


Πηγή