Ντάργουιν Νούνιεζ: Πώς έγινε στα 22 του η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Λίβερπουλ

Η ρήξη χιαστού, τα δυο χειρουργεία και ο «σωτήρας» αδερφός του

Από την ηλικία των 14 ετών μέχρι και τα 16 του, ο Ντάργουιν Νούνιεζ ισοπέδωνε κάθε αντίπαλό του. Η Πενιαρόλ ήταν μια ευτυχισμένη ομάδα που είχε αυτό το παιδί στα τμήματα υποδομών της. Του είχε δείξει την απόλυτη εμπιστοσύνη κι εκείνος πλέον ήθελε να την ανταποδώσει και να προσφέρει όσο περισσότερο μπορούσε.

Μέχρι την μεγάλη ατυχία. Ρήξη χιαστού, χειρουργείο, απουσία 1,5 έτους από τα γήπεδα και… νέος εφιάλτης.

Τον Σεπτέμβρη του 2015 προσπαθεί να επανέλθει, παίρνει φανέλα βασικού από τον προπονητή του σε ματς απέναντι στην Ρίβερ Πλέιτ, αλλά υποφέρει από τους πόνους στο γόνατο. Αποχωρεί με κλάματα και αρχίζει να σκέφτεται πως μάλλον το ποδόσφαιρο δεν είναι πλέον για εκείνον.

Έκανε ξανά επέμβαση, αλλά αυτή τη φορά με την πίστη από την οικογένειά του και τους συμπαίκτες του, επέστρεψε και… δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω.

Κάπου εδώ να γίνει ιδιαίτερη μνεία στον αδερφό του Ντάργουιν, Ζούνιορ. Εκείνος αποφάσισε να «θυσιαστεί» και να τερματίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα προκειμενου να βρει μια δουλειά με την οποία θα μπορούσε να βοηθήσει το εισόδημα του πατέρα του και η οικογένεια να ζήσει λίγο καλύτερα.

Δεν γινόταν ν’ ακολουθήσει κι εκείνος το άθλημα και να κυνηγήσει την καριέρα. Πίστεψε στον μικρό Ντάργουιν, του… έδωσε τη σκυτάλη και ο Ζούνιορ αποσύρθηκε. Και αυτό φυσικά ήταν το καθοριστικό σημείο σε ολόκληρη τη διαδρομή του Ουρουγουανού επιθετικού.

gazzetta.gr


Πηγή