Ντιπ μελιτζάνας και κόκκινης πιπεριάς





Aυτό το ντιπ έρχεται από την Κροατία, συνδυάζει τις αρετές της μελιτζανοσαλάτας με αυτές της πιπεριάς και δίνει χρώμα στο τραπέζι.

Ως σνακ, είναι μια υγιεινή λύση για το binge watching ξένων σειρών στον καναπέ.

Για 4 άτομα:

  • 1 κιλό κόκκινες πιπεριές
  • 3 μελιτζάνες
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 4 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220°C. Απλώστε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τακτοποιήστε πάνω της τις μελιτζάνες και τις πιπεριές. Ψήστε για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και η φλούδα τους να μαυρίσει.
  • Μεταφέρετε τις σε βαθύ μπολ, σκεπάστε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε στην άκρη. Μόλις κρυώσουν, αφαιρέστε από τις πιπεριές την εξωτερική τους μεμβράνη και τους σπόρους. Από τις μελιτζάνες κρατήστε μόνο τη σάρκα τους.
  • Στο μίξερ, σε υψηλή ταχύτητα, χτυπήστε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές μέχρι να γίνουν ομοιογενές μείγμα. Βάλτε το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, και ρίξτε στο μείγμα τον χυμό λεμονιού, έπειτα το σκόρδο, την πάπρικα, το καγιέν και το ελαιόλαδο. Χτυπήστε μέχρι να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά.
  • Αλατοπιπερώστε κατά βούληση.
  • Σερβίρετε σε μπολ, συνοδευόμενο από ζεστό ψωμί, πιτάκια ή λαχανικά κομένα ζουλιέν.

Από το βιβλίο Vegan: The Cookbook, εκδ. Phaidon.

iefimerida.gr