Ένα βίντεο με τα βασανιστήρια στα οποία υποβαλλόταν ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, μέσα στην Εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Υπαίτιοι των μαρτυρίων είναι τα μέλη της παρέας των Κρητικών, οι οποίοι έχουν ήδη κατηγορηθεί, για τραμπουκισμό και σωματικές βλάβες στον 20χρονο σπουδαστή.

Το βίντεο που περιέχεται στη δικογραφία και που σήμερα δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος, αποτελεί μόνο ένα από τα ντοκουμέντα των βασανιστηρίων, αλλά το μοναδικό που έχει περιέλθει στα χέρια των Αρχών.

Στο διάρκειας 2,5 λεπτών βίντεο, φαίνονται οκτώ νεαροί που επιτίθενται στον Βαγγέλη, ενώ ένας από αυτούς τραβά με το κινητό του.

Ο 20χρονος σπουδαστής είναι πεσμένος στο κρεβάτι του δωματίου του παρακαλώντας – μάταια – τους υπόλοιπους να τον αφήσουν. Οι δράστες γελούν και φωνάζουν, κοροϊδεύοντάς τον. Εκείνος φωνάζει ότι πονά κι εκείνοι συνεχίζουν.

Σε μία στιγμή, ο Βαγγέλης κάνει ότι γελάει, σε μια προσπάθεια να τον αφήσουν. Τότε, όπως φαίνεται στη φωτογραφία που είναι τραβηγμένη από το βίντεο, ένας μυώδης Κρητικός του κάνει κεφαλοκλείδωμα.

90131cb3-1395-45a3-8fe1-74bdf3ea7f4a (1)

Κάποια στιγμή, ένας από τους νεαρούς ακούγεται να λέει, «φτάνει, αφήστε τον τώρα» και λίγο αργότερα τον αφήνουν. Οι νεαροί και αυτός που τραβάει το βίντεο, βγαίνουν από το δωμάτιο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αυτός που τραβούσε το βίντεο και που ζήτησε από τους υπόλοιπους να αφήσουν τον Βαγγέλη, είναι ο σπουδαστής που κατά τις καταθέσεις «έσπασε» και ομολόγησε τα όσα έκαναν στον Βαγγέλη Γιακουμάκη οι συνσπουδαστές του, παραδίδοντας το εν λόγω βίντεο σε υπάλληλο της Γαλακτοκομικής Σχολής.

upl57510b3987fca

Το περιστατικό έλαβε χώρα στο δωμάτιο 212, από το οποίο ο Βαγγέλης είχε φύγει, μετά από όλα όσα του έκαναν.

Στο βίντεο που βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας, ο Βαγγέλης φορά το μπλε φούτερ, το οποίο φορούσε όταν εξαφανίστηκε.

 

newsbeast.gr