Οι Ρώσοι σχημάτισαν μια «γροθιά κρούσης» 10.000 στρατιωτών με άρματα μάχης και πυροβολικό με σκοπό να “κόψουν” στη μέση τις ουκρανικές δυνάμεις στον άξονα Κουπιάνσκ-Σβάτοβο και να φτάσουν στον ποταμό Oskol αναφέρουν ουκρανικές στρατιωτικές πηγές.

Οι Ρώσοι ενεργοποιούν πλέον όλα τα μέτωπα.

Βίντεο: Έφοδος ρωσικών δυνάμεων στο Κουπιάνσκ με υποστήριξη πυροβολικού, FPV drones and UAV .

Ρωσική «γροθιά κρούσης»

Η ρωσική ομάδα στρατευμάτων «Δύση» δημιούργησε μια δύναμη κρούσης στην περιοχή Σβάτοβο προκειμένου να διαρρήξει την ουκρανική άμυνα στον οικισμό Borovaya και να φτάσει στον ποταμό Oskol στην περιοχή του Χάρκοβο αναφέρει το DeepState επικαλούμενο στοιχεία από τις ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Η ίδια πηγή σημειώνει ότι η ρωσική διοίκηση προετοιμάζεται εντατικά για επιθετικές ενέργειες προς την αναφερόμενη κατεύθυνση.

1ο.000 στρατιωτικό προσωπικό, 250 τεθωρακισμένα οχήματα και 200 ​​πυροβόλα αναπτύχθηκαν σε ένα μέτωπο πλάτους 15 χλμ από τον οικισμό Raigorodka έως τον οικισμό Novovodyanoye. Αεροσκάφη Su-25 και drones θα προσφέρουν εγγύς υποστήριξη στις ρωσικές δυνάμεις.

Η μεγάλη συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων και μέσων στην περιοχή αυτή, η οποία υπερβαίνει τις ουκρανικές δυνατότητες, τους επιτρέπει να προχωρήσουν σε εντατικές επιθέσεις.

Δείτε τον χάρτη με τον άξονα της ρωσικής επίθεσης

Θα “κόψουν στα δύο” τις ουκρανικές δυνάμεις

Οι ρωσικές Δυνάμεις σχεδιάζουν -πιθανότατα- να επαναλάβουν την περσινή τακτική, προχωρώντας πρώτα στη γραμμή Nadezhda-Novogorovka και στη συνέχεια στη γραμμή Pervomayskoye-Cherneshchyna.

Η 3η χωριστή ταξιαρχία εφόδου των Ουκρανικών Δυνάμεων προσπαθεί να κρατήσει την άμυνα σε αυτό το τμήμα του μετώπου.

Παράλληλα, οι Ρώσοι έχουν αναπτύξει όχι μόνο τακτικές μονάδες, αλλά και εθελοντικούς σχηματισμούς, έχοντας μεγάλο πλεονέκτημα σε προσωπικό και δύναμη πυρός.

“Η τρέχουσα επιχειρησιακή κατάσταση είναι ανησυχητική

 Η επίθεση θα γίνει από τη γραμμή Raigorodka – Novovodyanoye προς Borovaya”καταλήγουν οι Ουκρανοί.

Βίντεο: Κατεστραμμένο αυτοκινούμενο οβιδοβόλο AS-90, ανατίναξη χειριστή UAV των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, επίθεση κατά ουκρανικής ομάδας σε όρυγμα

Βίντεο: Bόμβες FAB και drones κατά ουκρανικών θέσεων στο Κουπιάνσκ,

Οι Ουκρανοί έχασαν το Πισχάνι – Ανοίγει ο δρόμος για το Κουπιάνσκ

Ρωσικές πηγές αναφέρουν τις τελευταίες ώρες πως ο ρωσικός Στρατός κατάφερε να εισέλθει στα περίχωρα του στρατηγικού κόμβου Πισχάνι. Αν αυτό ισχύει, τότε το ουκρανικό μέτωπο του Κουπιάνσκ έχει καταρρέσει.

Αναφέρουν συγκεκριμένα:

“Κατά τη διάρκεια της επίθεσης στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ, η ομάδα στρατευμάτων “Δύση” επέκτεινε τη ζώνη ελέγχου προχωρώντας πέρα ​​από την Ιβανόφκα και την Κοτλιαρόφκα.

Από την πλευρά του Khrakhmalny, οι ρωσικές μονάδες προχώρησαν στα περίχωρα του Πισχάνι..

Ουκρανικές μονάδες, συμπεριλαμβανομένων μονάδων της 110ης Ταξιαρχίας Εδαφικής Άμυνας, που είχαν προηγουμένως μεταφερθεί στην περιοχή του Χάρκοβο από τη Ζαπορίζια, έχουν χάσει τον έλεγχο του οικισμού Πισχάνι.

Αυτό το χωριό από τα ανατολικά προς τα δυτικά βρίσκεται στην περιοχή Κουπιάσνκ.

Οι μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έχουν υποχωρήσει από το Πισχάνι προς δυτικά μετά από σφοδρή επίθεση του ρωσικού πυροβολικού και της Αεροπορίας

Το ανατολικό τμήμα του οικισμού βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο ενώ η υπόλοιπη επικράτεια βρίσκεται στη λεγόμενη “γκρίζα ζώνη”.

Το Πισχάνι παραμένει το τελευταίο χωριό προς αυτή την κατεύθυνση πριν οι ρωσικές δυνάμεις φτάσουν στην ανατολική όχθη του ποταμού Oskol”

Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αναφέρει ότι στην κατεύθυνση Nakupian, τα ρωσικά στρατεύματα πραγματοποίησαν 7 επιθέσεις κοντά σε Σινκόφκα, Πισχάνι και Στέποβα Νοβοσελόφκα ενώ  δύο ακόμη επιθέσεις βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή.

Χτες, οι Ρώσοι ανατίναξαν τη γέφυρα πάνω από τον ποταμό Oskol στο τμήμα Gorokhovatka-Borovaya.

Μέσω αυτής της γέφυρας, ο ουκρανικός Στρατός εφοδίαζε τις δυνάμεις δυτικά του Σβάτοβο και της Κρεμίνα, συμπεριλαμβανομένης της ομάδας στο δασαρχείο Serebryansky.

Δείτε το βίντεο

Βίντεο: Βόμβες FAB κατά ουκρανικών θέσεων στο Πισχάνι

Xάρτες με την ρωσική πρόοδο στο Πισχάνι

 Πηγή