Tου Σπύρου Συμεών για την Romfea.gr
Ένα βράδυ στην Παναγούδα εκεί που ο γέροντας π. Παΐσιος προσευχόταν με το κομποσχοίνι, ξαφνικά βλέπει φως μέσα στο δωμάτιο του και αμέσως παρουσιάσθηκε μπροστά του ένας Άγιος απαστράπτων, ο οποίος φορούσε μανδύα Ηγουμένου, ο γέροντας προσπάθησε να καταλάβει ποιος ήτο αυτός ο Άγιος διότι περί Αγίου επρόκειτο, δεν μπορούσε όμως να τον εγνωρίσει διότι η μορφή του δεν του ενθύμιζε τίποτα από τις αγιογραφίες που βρίσκονται στις εκκλησίες μας.
Τον ρωτά να μάθει ποιος είναι και ακούει μια γυναικεία φωνή προερχόμενη μέσα από τον ναό του κελιού να του απαντά ”αυτός είναι ο Βλάσιος από τα Σκλάβαινα της Αιτωλοακαρνανίας”.
Ο Γέροντας Παίσιος συγκινήθηκε τόσο που του εμφανίσθει ο Άγιος και μετά από πληροφορίες έμαθε ότι επρόκειτο δια έναν Άγιο νεοφανή ο οποίος στην συνείδηση του λαού βρισκόταν στις τάξεις των Αγίων μολονότι δεν είχε ανακηρυχτεί ακόμη επίσημα από τις τάξεις της εκκλησίας Άγιος.
Περιέγραψε την μορφή του Αγίου Βλασίου στις μοναχές της Σουρωτής οι οποίες τον Αγιογράφησαν και εξέφρασε την επιθυμία του να πάει να προσκυνήσει στον τάφο του Αγίου που είχε μάθει πως βρισκόταν στα Σκλάβαινα της Ακαρνανίας, πράγμα το οποίο και έκανε.
Όταν βγήκε από το Άγιο Όρος πήγε στο Αγρίνιο ήταν 20 Μαΐου για να ανταποδώσει την επίσκεψη στον Άγιο.
Τότε φιλοξενήθηκε από τον νυν Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά και τότε Αρχιμανδρίτη και Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας και πήγαν μαζί δια να προσκυνήσουν τον τάφο του θαυμαστώς φανερωθέντος Αγίου στον Γέροντα Παίσιο, που από τότε και ύστερα πολύ τον ευλαβείτο και του φανερώθηκε άλλες 2 φορές.
Ο Γέρων Παίσιος από τότε και στο εξής αγρυπνούσε προσευχόμενος την 3η Φεβρουαρίου όπου ήταν και η ημέρα της εμφανίσεως του Αγίου στο κελί του εις ανάμνηση του γεγονότος.