Η πολιτεία του Οχάιο είχε ζητήσει από τους εργοδότες να αναφέρουν τους υπαλλήλους που επέλεγαν να μείνουν στο σπίτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας, μόνο που το πράγμα εξελίχθηκε κάπως αλλιώς.

Και ένας χάκερ το πήρε πάνω του θέλοντας να κάνει το σύστημα καταγραφής να καταρρεύσει.

Όσο η πολιτεία άρχισε λοιπόν να μειώνει τα περιοριστικά μέτρα, το Υπουργείο Εργασίας του Οχάιο έφτιαξε μια φόρμα (COVID-19 Fraud) για την καταγραφή αυτού που ανέφερε ως «εργασιακή απάτη που σχετίζεται με τον κορονοϊό».

Ο σκοπός ήταν οι υπάλληλοι που είχαν παραιτηθεί ή αρνούνταν να πάνε στις δουλειές τους ανησυχώντας για τη μετάδοση του COVID-19 να μην μπορούν να εισπράξουν επίδομα ανεργίας. Δεν ήταν εξάλλου απόλυση, ο υπάλληλος σταματούσε εθελοντικά να πηγαίνει στη δουλειά λόγω πανδημίας, καταπατώντας τη σύμβασή του.

Οι αξιωματούχοι της πολιτείας υπεραμύνονταν της διάταξης, επιχειρηματολογώντας πως ο υπάλληλος θα μπορούσε να παραιτηθεί από τη δουλειά όταν οι συνθήκες εργασίας δεν ήταν ασφαλείς. Ή με χαρτί γιατρού. Μόνο που όπως φάνηκε, τέτοιες διατάξεις δεν γίνονταν τελικά δεκτές.

Τα εργατικά συνδικάτα και πολλοί ακόμα μίλησαν για ξεκάθαρη καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων των πολιτών.

Και ένας από αυτούς ήταν σίγουρα ο χάκερ της ιστορίας μας, ο οποίος έφτιαξε ένα πρόγραμμα που τροφοδοτούσε το πολιτειακό σύστημα με ψευδή στοιχεία, θέλοντας να συσκοτίσει το τοπίο με τις πραγματικές καταγραφές των εργοδοτών.

Σύμφωνα με τη «Washington Post», πάνω από 600 εταιρίες στο Οχάιο έχουν αναφέρει 1.200 υπαλλήλους στο πολιτειακό σύστημα για «απάτη». Ο κώδικας του χάκερ επιτρέπει σε όλους να στείλουν ψεύτικα μητρώα στο σύστημα, ώστε κανείς να μην μπορεί να καταλάβει ποιο το αληθινό και ποιο το ψεύτικο περιστατικό.

Όπως μας λέει η ιστοσελίδα Motherboard, το Οχάιο ισχυροποίησε το σύστημά του, ο χάκερ ήταν όμως και πάλι εκεί να το παρακάμψει με νέο κώδικα…

newsbeast.gr

Πηγή