Με σύνθημα τη φράση του Μάνου Ελευθερίου «Αχ πόσα ακόμα μας επιφυλάσσει το παρελθόν», το Θέατρο Τέχνης παρουσίασε τον προγραμματισμό του γι ατη θεατρική σεζόν 2018-2019.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει ενδιαφέρουσες νέες παραγωγές, αλλά και σημαντικές επαναλήψεις.

Φέτος το Θέατρο Τέχνης κάλεσε τους σκηνοθέτες που συμμετέχουν στο ρεπερτόριο του να βγάλουν και να στείλουν μια φωτογραφία που τράβηξαν οι ίδιοι κατά το διάστημα των προβών τους και που τη θεωρούν αντιπροσωπευτική με κάποιο τρόπο της παράστασης που ετοιμάζουν.

Ετσι ιδιαίτερα και διαφορετικά παρουσιάζεται το νέο πρόγραμμα:

Ο Γιάννος Περλέγκας επιστρέφει ως σκηνοθέτης στη σκηνή όπου πραγματοποίησε την πρώτη του σκηνοθεσία, για να παρουσιάσει αυτή τη φορά το κλασικό αριστούργημα του Λουίτζι Πιραντέλο «Να ντύσουμε τους γυμνους»

Ο Δημήτρης Καραντζάς καταπιάνεται για δεύτερη φορά με τον κόσμο του Ερρίκου Ίψεν στο Θέατρο Τέχνης. Αυτή τη φορά με τους Βρικόλακες στη σκηνή της Φρυνίχου.

Ο Μάνος Βαβαδάκης, στην πρώτη του συνεργασία με το Θέατρο Τέχνης παρουσιάζει το βιβλίο ορόσημο του Περικλή Κοροβέση «Ανθρωποφύλακες»

Ο ΑΛΑΝΤΙΝ επιστρέφει στο Θέατρο Τέχνης μετά το 2010 όπου πρωτοπαρουσιάστηκε από την ίδια ομάδα συντελεστών με εξαιρετική επιτυχία (παίχτηκε για 2 συνεχόμενες σεζόν). Το γνωστό παραμύθι από τις Χίλιες και μια νύχτες παρουσιάζεται σε μορφή μιούζικαλ από τον Δημήτρη Δεγαϊτη

Μια από τις λιγότερο παιγμένες και περισσότερο πικρές κωμωδίες του Μολιέρου ανεβαίνει για πρώτη φορά στη σκηνή του Θεάτρου Τέχνης. Μια κωμωδία με κοινωνικο-πολιτική διάσταση που μιλάει παρ΄όλα αυτά για τον έρωτα. Ή για να είμαστε ακριβείς για τη δυστυχία της έλλειψής του.  «Ο Ζωρζ Νταντέν» έχει μείνει ά ν α υ δ ο ς  με το θράσος της γυναίκας του. Από τη Μαριάννα Κάλμπαρη

Το νέο πρόγραμμα με μία ματιά:

Συγκεκριμένα στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης, η «Eroica» του Κοσμά Πολίτη, το έργο-σταθμό της ελληνικής λογοτεχνίας που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο θέατρο, κάνει πρεμιέρα στις 22 Οκτωβρίου.

Οι «Παλιοί καιροί» του Χάρολντ Πίντερ, το οποίο ανεβάζει ο Γιάννης Χουβαρδάς στην πρώτη συνεργασία του ως σκηνοθέτη με το θέατρο που ίδρυσε ο Κάρολος Κουν, έρχεται από τις 29 Νοεμβρίου, ενώ η πολυαναμενόμενη νέα παράσταση του Νίκου Μαστοράκη «Ιστορίες από το Δάσος της Βιέννης», του Έντεν Φον Χόρβατ, κάνουν πρεμιέρα στις 20 Φεβρουαρίου 2019.

Επίσης, ο Χάρης Φραγκούλης και η ομάδα KURSK παρουσιάζουν τη δική της εκδοχή πάνω στον «Οθέλλο» του Σαίξπηρ (από 25/2/19), ενώ η Σοφία Μαραθάκη και η Ομάδα Θεάτρου ΑΤΟΝΑλ παρουσιάζουν το έργο που ουσιαστικά καθιέρωσε το θέατρο του παραλόγου, τη «Φαλακρή τραγουδίστρια», του Ευγένιου Ιονέσκο (από 6/5/19).

Επαναλήψεις που δεν προλάβαμε και θάλαμε να δούμε

Ως προς τις επαναλήψεις, το Θέατρο Τέχνης φέρνει ξανά στο Υπόγειο για τρίτη συνεχή χρονιά τη μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία «Η επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα» του Ζοέλ Πομμερά, σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη (πρεμιέρα 3/10/18), καθώς και τις «Δούλες», το έργο-μύθος του Ζαν Ζενέ που ανέβηκε πέρσι στη σκηνή του Υπογείου, 50 ακριβώς χρόνια μετά την πρώτη παρουσίασή του στον ίδιο χώρο (πρεμιέρα 7/1/19).

Στη Φρυνίχου από τις 21 έως 27 Σεπτεμβρίου 2018, φιλοξενείται το Φεστιβάλ Αναλόγιου νεοελληνικών έργων, σε καλλιτεχνική διεύθυνση Σίσσυς Παπαθανασίου, που υποστηρίζεται από το Υπουργείου Πολιτισμού.
Ως προς τις επαναλήψεις, το έργο του Βασίλη Παπαβασιλείου «RELAX… MYNOTIS» έρχεται για τρίτη χρονιά και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων (πρεμιέρα 1η Οκτωβρίου), ενώ η «Ελένη» του Γιάννη Ρίτσου (πρεμιέρα 3 Οκτωβρίου), στη σκηνική ενσάρκωσή της από τον Βασίλη Παπαβασιλείου, ξαναγεννιέται και φέτος και επιστρέφει, όπως πάντα, σαν φόρος κατάφασης στη δύναμη της ποίησης, του θεάτρου και της ζωής.
 
Δειτε όλο το πρόγραμμα του Θεάτρου Τέχνης ΕΔΩ.


Πηγή