Η Alfa Romeo Sauber F1 Team ανακοίνωσε ότι, ο Kimi Räikkönen θα είναι μέλος της ομάδας από το 2019. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής F1 του 2007, υπέγραψε για τα δυο επόμενα χρόνια στην ομάδα από την οποία είχε ξεκινήσει την πολύχρονη καριέρα του.

Ο Φινλανδός Räikkönen έχει πάρει 20 νίκες σε Grand Prix και έχει ανέβει 100 φορές στο βάθρο, γεγονός που τον καθιστά έναν από τους πιο πετυχημένους οδηγούς στην ιστορία του αθλήματος.

Η μεταγραφή του Kimi στην Alfa Romeo, θεωρείται αμοιβαία εσωτερική μεταγραφή, καθώς την θέση του στην Ferrari, θα πάρει ο 21χρονος Μονεγάσκος Charles Leclerc, ο οποίος φέτος οδηγεί για την Alfa Romeo.

O Frédéric Vasseur, CEO της Sauber Motorsport και αγωνιστικός διευθυντής της Alfa Romeo Sauber F1 Team:

«Η συνεργασία με τον Kimi Räikkönen αποτελεί σημαντικό βήμα για το εγχείρημά μας. Μας φέρνει πιο κοντά στο στόχο μας που είναι να σημειώσουμε ως ομάδα, σημαντική πρόοδο το επόμενο χρονικό διάστημα. Το ταλέντο του Kimi και η πολύτιμη εμπειρία του στη F1 θα συμβάλλει στην εξέλιξη του μονοθεσίου και θα επιταχύνει την ανάπτυξη και βελτίωση της ομάδας συνολικά. Μαζί θα ξεκινήσουμε το 2019 με στόχο, αποτελέσματα που μετράνε.

Ήταν μεγάλη ευχαρίστηση για μας ότι στηρίξαμε το Charles Leclerc, στην πρώτη του χρονιά στη F1. Από τότε που ήρθε έδωσε στην ομάδα κίνητρο και ικανοποίηση. Ξέρουμε καλά το ταλέντο του Charles και είμαστε βέβαιοι ότι θα έχει σπουδαίο μέλλον. Του ευχόμαστε ότι καλύτερο».

Νίκος Τσάδαρης

newsbeast.gr


Πηγή