Ένα έργο που αποτυπώνει τον άνθρωπο που βρίσκεται αντιμέτωπος με την ύπαρξή του, αναρωτώμενος την αξία και το νόημα του να ζει ενώ περιπλανάται σε έναν ακαθόριστο δρόμο φοβισμένος, αγνοώντας την παραδοξότητα του μέλλοντος.

Ενα έργο συναισθημάτων, πολλαπλών αλληλουχιών ζωής, καθημερινότητας, και ανθρώπων, όπως αναφέρει το πρόγραμμα της παράστασης, έρχεται στο Θέατρο Αλκμήνη από 1η Νοεμβρίου.

Ο Θεοδόσης Πελεγρίνης γράφει και παίζει στην παράσταση «Το τρύπιο βαρέλι».

Πρόκειται για μια ιστορία του «Τίποτα» και των «Πάντων». Εργο του Θεοδόση Πελεγρίνη, που όπως αναφέρεται στην παρουσίασή του, αντανακλά την πραγματικότητα, την ανησυχία του ανθρώπου του σήμερα για τον άνθρωπο του αύριο, για το μέλλον της φυλής μας, για τον φόβο, ή απλά την «περιέργεια», της καταστροφής αυτού του κόσμου, για την αρχή των πραγμάτων που βαίνουν προς το τέλος τους, θα παραδοθεί στο κοινό προκαλώντας ερεθίσματα για σκέψη, για ερωτήματα που αποζητούν απαντήσεις.

Ένας καθρέφτης στήνεται στο κέντρο της σκηνής, μπορεί ο θεατής να δει την αντανάκλασή του; Μπορεί ν’ αναρωτηθεί;

«Το έργο αυτό είναι γραμμένο με σαρκασμό, αυτοσαρκασμό, σκοτεινό χιούμορ και τρυφερότητα. Ένα κείμενο που εκμεταλλεύεται δημιουργικά τόσο την νοηματική αξία της φλυαρίας όσο και της σιωπής. Η ζωή θέλει χιούμορ, ακόμη κι αν όσα μας συμβαίνουν δεν είναι αστεία, πρέπει όμως να γελάμε, μόνο έτσι μπορούμε να ελπίζουμε. Στην παράσταση αυτή βλέπουμε τη ζωή ως κωμωδία ή μήπως πίσω από το κωμικό σκέπασμα βλέπουμε τη ζωή; Ενα εργο για να ταράξει τα ήσυχα νερά της οκνηρίας όσων ζουν εφησυχασμένοι κάτω απ’ αυτή»

«Το τρύπιο βαρέλι»
Σκηνοθεσία – Σχεδ. Φωτισμών: Άννα Σωτρίνη
Κείμενο παράστασης: Θεοδόσης Πελεγρίνης
Παίζουν οι : Θεοδόσης Πελεγρίνης και Γιάννης Παπαθύμνιος.
Φιλική συμμετοχή στα videoart: Χρήστος Κάλλοου.

ΤΡύπιο βαρέλι, από 1η Νοεμβρίου, κάθε Τετάρτη, στο θέατρο Αλκμήνη

Έναρξη : 1 Νοεμβρίου
Λήξη: 27 Δεκεμβρίου
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Κάθε Πέμπτη στις 19:00

Γενική Είσοδος: 10 ευρώ
Φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ: 7 €ευρώ

Διάρκεια παράστασης 70’ χωρίς διάλειμμα
Θέατρο Αλκμήνη | Αλκμήνης 8| Γκάζι | 210 3428650


Πηγή