Ένα απίστευτο βίντεο-ντοκουμέντο από την Ξάνθη βλέπει το φως της δημοσιότητας. Όπως φαίνεται σε αυτό, ένας μηχανοδηγός σταματά το τρένο την ώρα που περνάει από τον επαρχιακό ιστό και συναντώντας το οδικό δίκτυο, για να ελέγξει εάν στην αφύλακτη διάβαση περνά κάποιο αυτοκίνητο.

Ο οδηγός, όπως φαίνεται στο βίντεο που μετέδωσε η εκπομπή του MEGA «Κοινωνία Ώρα MEGA», σταματά το τρένο, βγαίνει από την πόρτα και ελέγχει ο ίδιος με τα μάτια του εάν περνά κάποιο αυτοκίνητο και έπειτα συνεχίζει την πορεία του.

Η διάβαση όπως φαίνεται είναι αφύλακτη, οι μπάρες ασφαλείας είναι χαλασμένες και η σήμανση ανύπαρκτη.

Η δημοσιογράφος, Αλκμήνη Μουδανίδου, από την Ξάνθη συνάντησε την κάτοικο της περιοχής που βλέπει καθημερινά τι συμβαίνει στην εν λόγω αφύλακτη διάβαση. Όπως επισημαίνει η ίδια η δημοσιογράφος, οι μπάρες ασφαλείας δεν είναι καν χαλασμένες, αλλά… ανύπαρκτες και δεν υπάρχει καμία απολύτως σήμανση.

Στο σημείο δεν υπάρχει επιβατική αμαξοστοιχία που να περνά, παρά μόνο εμπορικές και οι κάτοικοι είναι ανυποψίαστοι για το εάν κάποια στιγμή περάσει κάποιο τρένο.

«Δεν υπάρχει σήμανση, είναι κατεστραμμένοι και οι φωτεινοί σηματοδότες»

«Εδώ και αρκετά χρόνια δεν περνά επιβατική αμαξοστοιχία, ωστόσο μία φορά στο τόσο που περνούν εμπορικές αμαξοστοιχίες είναι αρκετά επικίνδυνο. Δεν υπάρχει σήμανση, είναι κατεστραμμένοι και οι φωτεινοί σηματοδότες, δεν είναι ότι δεν λειτουργούν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να περνούν ανενόχλητοι και κάποιος μπορεί να ξεχαστεί κάποια στιγμή ότι περνά από τη σιδηροδρομική γραμμή», επεσήμανε μιλώντας στο MEGA η Ανθή Κουρτίδου η οποία είναι κάτοικος του Πολύσιτου Ξάνθης.

«Έχουν γίνει ατυχήματα εδώ και μάλιστα θανατηφόρα. Και νέα παιδιά έχουν “φύγει”. Είναι ένα σημείο όπου έχουμε θρηνήσει θύματα, με τρένο να έχει παρασύρει παιδιά», πρόσθεσε.

vradini.gr

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους δεν φέρουμε καμμία ευθύνη, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

Πηγή