Επί της ουσίας η ΕΥΠ ψάχνει για άτομα τα οποία διαθέτουν άριστη γνώση στη λειτουργία των ηλεκτρονικών υπολογιστών και δεν εννοούμε μονάχα να έχουν πάρει το διεθνές πρότυπο πιστοποίησης ψηφιακών δεξιοτήτων τύπου ECDL, αλλά να κατέχουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό στην πληροφορική και ακόμη καλύτερα να είναι χάκερ ώστε να μπορούν να υποκλέπτουν απόρρητες πληροφορίες μέσα από τα κομπιούτερ.
Η πρόσληψή τους θα έρθει ως απάντηση στις κυβερνοεπιθέσεις που επιχειρεί κατά καιρούς η Τουρκία ακόμη και σε κρατικές ιστοσελίδες της χώρας μας. Προ μηνών ομάδες χάκερ της γειτονικής χώρας είχαν παραβιάσει τα συστήματα ασφαλείας των ιστοσελίδων της ΕΥΠ, του Υπουργείου Εξωτερικών αλλά και του πρωθυπουργού ενώ μόλις προ ημερών θύμα έπεσε το site του δήμου χαλκηδόνος από την αυτοαποκαλούμενη «κυβερνοστρατιά της Τουρκίας».
Ως… απάντηση οι «Anonymous Greece» έριξαν τις ιστοσελίδες του τουρκικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Υπουργείου Εξωτερικών,
Τέλος, ως προς τη διαδικασία των 80 προσλήψεων νεαρών ατόμων που θα απασχολούνται από το κτίριο της υπηρεσίας στη λεωφόρο Κατεχάκη, όπως μαθαίνουμε, αυτές θα ενταχθούν στις συνολικά 302 που είχε προκηρύξει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με το διαγωνισμό να συνεχίζεται και από την παρούσα κυβέρνηση. Θυμίζουμε ότι οι τελευταίες προσλήψεις στην ΕΥΠ είχαν γίνει το μακρινό 2009 και από τότε η τεχνολογία έχει κάνει αλματώδη βήματα.