Ογκρατέν ζυμαρικών με ζαμπόν




Υλικά

500 γρ. ζυμαρικά, κοντά
150 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένα κίτρινα τυριά της αρεσκείας σας
1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένη τυρί φέτα
1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
5 φλιτζάνια γάλα
4 αυγά
250 γρ. βούτυρο
αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση

1.Πάρτε ένα ταψί ή ένα πυρίμαχο σκεύος και αφού το αλείψετε με βούτυρο, προσθέστε τα ζυμαρικά, το ζαμπόν, τα τριμμένα τυριά, την πιπεριά, το βούτυρο κομμένο σε κύβους και αλατοπιπερώστε.
2.Χτυπήστε τα αυγά σας σε ένα βαθύ μπολ και προσθέστε γάλα. Με το μείγμα από τα αυγά περιχύστε τα ζυμαρικά σας.
3.Ψήστε τα ζυμαρικά σας στους 200 βαθμούς, για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να μαλακώσει η επιφάνειά του, αφού προθερμάνετε τον φούρνο σας.

vita.gr





Πηγή