Παραδέχτηκε μεν ότι χτύπησε τη σύζυγο του, ωστόσο περιγράφει τα γεγονότα με εντελώς διαφορετικό τρόπο, αρχής γενομένης από τον αριθμό των χτυπημάτων τα οποία ο Θέμης Σοφός υπολογίζει γύρω στα 30.

Και από την άλλη ο προφυλακισμένος ποινικολόγος δεν θυμάται παραπάνω από τρία χτυπήματα.

«Το χτύπημα στο πρόσωπο ουσιαστικά έγινε από το τέντωμα του δεξιού μου χεριού ενστικτωδώς και παρορμητικά. Υπολογίζω ότι τα χτυπήματα ήταν δύο ή τρία», αναφέρει ο Απόστολος Λύτρας στην απολογία του.

Ένας ξυλοδαρμός πάντως που σύμφωνα με τον ιατροδικαστή προκάλεσε εκχυμώσεις, οιδήματα, θλαστικά τραύματα και κατάγματα.

«Με δική μου πρωτοβουλία πήγαμε στην Ευρωκλινική»

Τα όσα έχει καταθέσει προκαλούν ερωτηματικά. Ο γνωστός ποινικολόγος είπε πως σταμάτησε σε ένα άνοιγμα του δρόμου την οδήγηση για να συζητήσει με την σύντροφο του. Αλλιώς θυμάται τα γεγονότα η 37χρονη.

«Ούρλιαζα βοήθεια και τον παρακαλούσα να σταματήσει, ενώ το πρόσωπό μου ήταν γεμάτο αίματα και τα κατάπινα και ένιωθα ότι πνίγομαι», ανέφερε η Σοφία Πολυζωγοπούλου.

«Ήταν κοινή απόφαση να πάμε στο νοσοκομείο», ισχυρίστηκε ο Λύτρας με κάμερα ασφαλείας να τους καταγράφει να μπαίνουν πιασμένοι χέρι- χέρι στην Ευρωκλινική.

«Επειδή ήμασταν και οι δύο σε μεγάλη ένταση πήγαμε στο σπίτι μας πρώτα όπου παραμείναμε για 10 λεπτά, έκανε ντους και την πήγα με δική μου πρωτοβουλία στην κλινική», συμπλήρωσε ο ποινικολόγος.

«Τον παρακαλούσα να με πάει στο νοσοκομείο», θα απαντήσει εκείνη στην δική της κατάθεση και θα συμπληρώσει:

«Κάποια στιγμή ένιωθα ότι χάνω τις αισθήσεις μου. Προφανώς με είδε σε αυτή την κατάσταση και σταμάτησε. Τον παρακαλούσα να με πάει σε κάποιο νοσοκομείο και να μου δώσει το κινητό μου προκειμένου να ειδοποιήσω την αδερφή μου ή κάποιον δικό μου. Ο ίδιος δεν ανταποκρινόταν σε τίποτα από όλα αυτά παρότι του έλεγα ότι θα πεθάνω γιατί αιμορραγούσα πάρα πολύ».

Η… πτώση από τις σκάλες

Το αφήγημα του «έπεσα από τις σκάλες» κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος από τα ξημερώματα της Κυριακής όταν ο γιατρός αντίκρυσε την κακοποιημένη γυναίκα.

Η 37χρονη δικηγόρος υποστήριξε πως για να τον πείσει να τη μεταφέρει σε γιατρό χρειάστηκε να του υποσχεθεί πως δεν θα τον καταγγείλει και θα πει πως έπεσε μόνη της. Μόλις βρέθηκε στα χέρια των γιατρών όμως αποκάλυψε όλη την αλήθεια.

«Μόλις με πλησίασε η νοσοκόμα της είπα αμέσως ότι με έχει χτυπήσει ο άνδρας μου. Ότι φοβάμαι και τον ίδιο και το είπα και στον γιατρό», είπε η 37χρονη.

Άλλη εκδοχή έδωσε ο Απόστολος Λύτρας, ο οποίος είπε πως ήταν δικιά της επινόηση η πτώση από τις σκάλες και πως όχι μόνο δεν τον φοβόταν, αλλά είχε συνεχή επικοινωνία μαζί του μέχρι το βράδυ της Κυριακής.

«Όταν φύγαμε από το σπίτι μου είπε «δεν πρόκειται να πω τίποτα για το τι έγινε» και εγώ της είπα θα αναλάβω την ευθύνη. Με ενημέρωσε ότι στην κατάθεση της είπε πως έπεσε από τις σκάλες και ότι εγώ δεν ήμουν παρών. (….) Δεν υπήρχε λόγος να φοβηθεί κάτι. Καθ’ όλη τη διάρκεια που κρατούμουν, βρίσκομαι σε διαρκή επικοινωνία με την σύζυγό μου τόσο τηλεφωνικά όσο και μέσω μηνυμάτων», ανέφερε ο Απόστολος Λύτρας.

Πλέον δεν υπάρχει κανένας δίαυλος επικοινωνίας. Το άλλοτε αγαπημένο ζευγάρι που φωτογραφιζόταν και παραχωρούσε κοινές συνεντεύξεις σήμερα αλληλομηνύεται. Από την μια ο Απόστολος Λύτρας βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού και από την άλλη η Σοφία Πολυζωγοπούλου αναρρώνει τόσο σωματικά όσο ψυχικά από τον άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη.


Πηγή