Για την διαδικασία των υποψηφίων των ευρωεκλογών μίλησε η κ. Αυγέρη.

«Οι υποψηφιότητες στις προκριματικές για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ανά περιφέρειες. Μπορούσε να γίνει με ηλεκτρονικό τρόπο αφού είχε εγγραφεί στον iSURIZA και το άλλο είναι δια ζώσης. Είμαι περήφανη που συμμετείχα σε αυτή την διαδικασία. Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές, είναι κάτι που το εισπράττουμε από την επαφή μας με τον κόσμο, στο ότι θα αποτελέσει μία άλλη πρόταση που θα φέρει πολιτική αλλαγή», ανέφερε η κ. Αυγέρη.

Ο κ. Δουδωνής υπογράμμισε: «το κύριο μέρος των ευρωψηφοδελτίων έχει ανακοινωθεί. Σε σχέση με τον αριθμό των όσων προσήλθαν ο ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίζει, ενώ εμείς είχαμε το διπλάσιο ποσοστό μόνο από την συμμετοχή στο συνέδριο μας και ήμασταν στο 10%. Το ΠΑΣΟΚ είναι η ραχοκοκαλιά της κεντροαριστεράς παράταξης. Η σύγκρουση είναι στο ποιος θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τον κ. Μητσοτάκη και να τον νικήσει. Ο τρόπος είναι να αποδομηθεί η πολιτική του, δεν είναι lifestyle ούτε με social media αλλά με συγκεκριμένους όρους».

Ο κ. Αγγελόπουλος τόνισε με την σειρά του πως, «πάντοτε στην αντιπολίτευση πρέπει να υπάρχει ένας ορθός πολιτικός λόγος. Εκλέγονται 21 ευρωβουλευτές σε σύνολο 720 που θα είναι στο σύνολο του ευρωκοινοβουλίου, και δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες. Είναι σκληρή η δουλειά και πρέπει να είναι οι Έλληνες ενωμένοι, καθώς υπάρχει επικίνδυνη άνοδος της ακροδεξιάς. Πρέπει να υπάρχει περιθώριο συναντίληψης και συμπόρευσης».

Για την κρίση στην Μέση Ανατολή μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ.

«Στα 3 σενάρια που εξετάζει το Ισραήλ είναι να υπάρξει ήπια αντιμετώπιση στην επίθεση αυτή. Βοήθησαν και οι βρετανοί στην αναχαίτιση των drones. Το πρώτο σενάριο είναι η απευθείας επίθεση και το δεύτερο να πλήξουν υποδομές. Η αμερικάνικη προσπάθεια είχε βάθος, και μπορεί να δώσει μια διέξοδο στην διαπραγμάτευση», επεσήμανε ο κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος.

Η κ. Αυγέρη με την σειρά της είπε: «από την πρώτη στιγμή ως ΣΥΡΙΖΑ καταδικάσαμε την ιρανική επίθεση και σταθήκαμε στην κοινή λογική, στο να υπάρχει δηλαδή αυτοσυγκράτηση. Αυτό επετεύχθη και από την ΕΕ και από τις ΗΠΑ.

«Σε σχέση με το γόητρο του Ισραήλ και την συνέχιση αυτής της ιστορίας, αρκεί το ότι ο Σιδερένιος Θόλος αναχαίτισε το 90% των drones. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει το επιχείρημα να υπάρχει αυτοσυγκράτηση. Είναι εύφλεκτη η κατάσταση σε εκείνη την περιοχή. Είναι σημαντικό η πολιτική της Ευρώπης να περιλαμβάνει την αυτοσυγκράτηση. Παρά την γενικευμένη αντίληψη ότι υπάρχουν και άλλοι δρόμοι, κεντροαριστερά είναι η μόνη λύση», σχολίασε ο κ. Δουδωνής.

Ο κ. Αγγελόπουλος προσέθεσε: «Η ακρίβεια είναι ένα καθημερινό στοίχημα. Η ΝΔ προσπάθησε και μείωσε 50 φόρους, χωρίς αυτό να είναι θεραπεία αλλά ο έλεγχος των τιμών, η πάταξη της αισχροκέρδεια, η καταπολέμηση των καρτέλ, η ενίσχυση των ελέγχων δεν είναι ευρωπαϊκά στοιχεία. Θέλει μία συνεχή προσπάθεια. Όταν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ δημοσίευσε μία απόφαση που έλεγε ότι για να «έχετε χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά που έχουν hotspot είστε υποχρεωμένοι να έχετε υπεράριθμο αριθμό προσφύγων». Έκανε ένα ανθρωπιστικό ζήτημα, φορολογικό μέτρο. Το κράτος δικαίου πρέπει να ενισχυθεί».


Πηγή