Στις 9 Ιουλίου, ημέρα Δευτέρα θα βαπτιστεί ο πρίγκιπας Λούις όπως ανακοίνωσαν ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον.

Η βάπτιση του μικρού πρίγκιπα θα γίνει στο Chapel Royal στο t St James’s Palace στο Λονδίνο.

Είναι η ίδια εκκλησία στην οποία είχε γίνει η βάπτιση του πρίγκιπα Τζορτζ. Η βάπτιση της πριγκίπισσας Σάρλοτ είχε γίνει στο ναό της Μαρίας Μαγδαληνής στο Σάντριγχαμ.

Τη βάπτιση του μικρού πρίγκιπα Λούις θα κάνει ο αρχιεπίσκοπος του Κάτενμπερι, ο οποίος πάντρεψε τον πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ, ενώ λίγο πριν το γάμο είχε βαπτίσει επίσης την Αμερικανή ηθοποιό σε μια ιδιωτική τελετή.

Ο μικρός πρίγκιπας Λούις, ο οποίος γεννήθηκε στις 23 Απριλίου, στη βάπτισή του θα είναι 11 εβδομάδων.

Ο πέμπτος διάδοχος του βρετανικού θρόνου αναμένεται να βαπτιστεί με το ίδιο βαπτιστικό ρούχο που βαπτίστηκαν ο πρίγκιπας Τζορτζ και η πριγκίπισσα Σάρλοτ και το οποίο είναι ένα ακριβές αντίγραφο του φορέματος που φτιάχτηκε για τη βάπτιση της μεγαλύτερης κόρης της βασίλισσας Βικτόρια το 1841.

Η βάπτιση θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο, όπως είχε γίνει με τον πρίγκιπα Τζορτζ και την πριγκίπισσα Σάρλοτ και η όλη τελετή αναμένεται να διαρκέσει περί τη μισή ώρα.

Οι νονοί του μικρού πρίγκιπα αναμένεται να ανακοινωθούν το πρωινό της ημέρας της βάπτισης και το πιθανότερο θα είναι στενοί φίλοι του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον.
Στη βάπτιση αναμένεται να δώσουν το παρόν η βασίλισσα Ελισάβετ, ο πρίγκιπας Φίλιππος, ο πρίγκιπας Κάρολος, η Καμίλα, ο πρίγκιπας Χάρι με την Μέγκαν Μαρκλ και φυσικά η οικογένεια Μίντλετον.


ΠΗΓΗ