Είναι οι κατακτητές της Ευρώπης και αποθεώνονται. Γλέντι μέχρι το πρωί. Οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν φτάσει έξω από το MEGA, στη Λεωφόρο Συγγρού. Πάνω στο ανοιχτό λεωφορείο της φιέστας, οι ερυθρόλευκοι κάνουν πάρτι.

Ο Ροντινέϊ, που είναι ο αρχηγός του πάρτι, έχει ανάψει το καπνογόνο και δίνει τον ρυθμό στα συνθήματα. Περιμένουν όλοι να πανηγυρίσουν το πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο του ελληνικού ποδοσφαίρου, με τον Πασχαλάκη να παίρνει στα χέρια του την κούπα και το πλήθος να ζητωκραυγάζει.

Ο Ροντινέϊ, με το κινητό στα χέρια, απαθανατίζει κάθε στιγμή.

Το πούλμαν του Ολυμπιακού αρχίζει τη διαδρομή του με προορισμό το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Χιλιάδες οπαδοί έχουν κατακλύσει τους δρόμους και περιμένουν να τους συνοδεύσουν. Το πάρτι δεν σταματάει λεπτό. Στην πεζογέφυρα του ΣΕΦ, τους περιμένουν φίλαθλοι με σημαίες στα χέρια και καπνογόνα.

Ο πειραιώτικος ουρανός είναι κατακόκκινος. Πάνω από 100.000 φίλοι του Ολυμπιακού υποδέχονται την αποστολή στο δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Η εικόνα είναι μαγική. Οι κατακτητές του Conference LEAGUE κατεβαίνουν από του πούλμαν και παίρνουν θέση πάνω στη διαμορφωμένη εξέδρα.

Τον λόγο πήρε ο Βαγγέλης Μαρινάκης και μίλησε για ένα όνειρο που πήρε σάρκα και οστά.

«Σήμερα το όνειρο το τρελό είναι πλέον πραγματικότητα. Για τον Ολυμπιακό μας, για τον Πειραιά μας, για την Ελλάδα μας».

Ο αρχηγός των ερυθρόλευκων, Κώστας Φορτούνης, εμφανώς συγκινημένος, έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο του Ολυμπιακού.

«Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που ήταν όλη τη χρονιά δίπλα μας. Κάναμε έναν άθλο, σας ευχαριστούμε όλους, θέλω να αγαπάτε αυτήν την ομάδα με την καρδιά σας και όλοι μαζί να πάμε για ευρωπαϊκά».

Και αγκαλιά με τον ισχυρό άντρα της ΠΑΕ, σηκώνει ψηλά στον ουρανό την ευρωπαϊκή κούπα.

Ο επίλογος μίας χρονιάς που θα μνημονεύεται για χρόνια. Γεμάτη αγωνία και συγκινήσεις, θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη, με τον Ολυμπιακό να γίνεται η πρώτη ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα που καταφέρνει να κερδίσει ευρωπαϊκό διασυλλογικό τίτλο.


Πηγή