Ολυμπιακός: Κούτρης και Τζολάκης οι «κερδισμένοι» από τους υπό αξιολόγηση παίκτες

Το Gazzetta βάζει σε… ακτίνες οκτώ παίκτες του Ολυμπιακού στην Αυστρία που ήταν υπό καθεστώς κρίσης ή αξιολόγησης αυτό το διάστημα.

Σε αυτήν την κατηγορία βάζουμε οκτώ παίκτες του Ολυμπιακού, που είτε ήταν υπό κρίση για να μείνουν για τη νέα χρονιά ή να αποχωρήσουν είτε είναι σε διαδικασία αξιολόγησης. Ειδικότερα:

Όγκμουντουρ Κρίστινσον: Ξεκίνησε βασικός στο φιλικό με τη Ριντ, όπου ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με σκορ 2-0. Ο Ισλανδός χρίστηκε βασικός και στη νίκη με τη Φορτούνα, όπου όμως έγινε αλλαγή στο ημίχρονο από τον Βατσλίκ. Δεν έχει κάνει το σούπερ ή το τρομερό λάθος (αν και στο 2-0 με τη Ριντ και αυτός και η άμυνά του δεν αντέδρασαν σωστά ή καλά) αλλά γενικά η εικόνα του δεν ήταν πειστική. Δεν ενέπνεε την απαιτούμενη σιγουριά και τα δεδομένα παραμένουν σε βάρος του.

Κωνσταντίνος Τζολάκης: Στα δύο γκολ που δέχθηκε σε επίπεδο φιλικών προετοιμασίας δεν έχει όχι απλά καίρια ευθύνη αλλά ούτε καν ευθύνη. Με τη Φορτούνα ήταν μία σουτάρα και με τη Σλάβια δεν θα μπορούσε να είχε καλή ορατότητα σε έναν… όμιλο παικτών που ήταν μπροστά του. Γενικά η εικόνα του ήταν πολύ πιο καλή από τον Κρίστινσον παρά την απειρία του αλλά και τη βελτίωση που θέλει. Με τη Σλάβια έπαιξε βασικός χωρίς να γίνει αλλαγή.

Θανάσης Ανδρούτσος: Με τη Ριντ ήταν βασικός δεξιός μπακ. Με τη Φορτούνα μπήκε αλλαγή στη θέση του Κανέ που είχε πρόβλημα. Με την Κρακόβια ήταν ξανά βασικός και με τη Σλάβια μπήκε αλλαγή. Διάθεση και ποδοσφαιρικό κέφι είχε, ωστόσο δεν είχε ούτε διάρκεια ούτε έπιασε τέτοια απόδοση ώστε να προβληματίσει ευχάριστα τον Μαρτίνς. Έχει το συν πως είναι Έλληνας.

Πέτρος Μπαγκαλιάνης: Χρησιμοποιήθηκε και ως στόπερ, που είναι η φυσική του θέση, αλλά και ως δεξιός μπακ. Προφανώς και έχει… δρόμο ακόμα, ωστόσο έχει δυνατό και καλό κορμί και είναι ιδιαίτερα γρήγορος. Σίγουρα θέλει βελτίωση στο πως να χειρίζεται τις πιο δύσκολες φάσεις. Ακόμα και να πουληθεί ο Παπέ Σισέ (που θα αποκτηθεί φυσικά τότε άλλος στόπερ) ο Μπαγκαλιάνης θα είναι από 4ος μέχρι… 6ος στόπερ στην ιεραρχία.

Λεονάρντο Κούτρης: Από τους κερδισμένους της προετοιμασίας. Πήρε σημαντικό χρόνο συμμετοχής και με Κρακόβια και με Ριντ ήταν βασικός. Επιθετικά ήταν ιδιαίτερα θετικός και δραστήριος και σίγουρα όχι στο ίδιο επίπεδο με τα αμυντικά του καθήκοντα. Έδειξε γενικά καλό και θετικό πρόσημο. Δεν φοβήθηκε ακόμα και να χρησιμοποιήσει τα πόδια του για σουτ.

Μπαντιουγκού Φαντινγκά: Τεχνικά είναι ένας πολύ καλός παίκτης που χρησιμοποιήθηκε κυρίως ως εξτρέμ. Το… έχει με τη ντρίμπλα και γενικά διαθέτει πολύ καλή τεχνική κατάρτιση. Πρέπει να βελτιώσει όμως το σκέλος των συνεργασιών του και την τακτική του προσέγγιση. Να λειτουργεί πιο ομαδικά. Ταλέντο πάντως έχει ειδικά στο δημιουργικό και επιθετικό σκέλος.

Ντιμπί Κεϊτά: Δεν τον είδαμε είναι η αλήθεια τόσο πολύ. Έπαιξε ως εξτρέμ και πειραματικά ως αριστερός μπακ. Παρουσίασε κάποια καλά στοιχεία, όπως της ταχυδύναμης αλλά ιδιαίτερα ξεκάθαρη εικόνα για εκείνον δεν μπορεί να βγει κυρίως βάσει του χρόνου συμμετοχής του. Είναι πάντως ένας παίκτης με καλή… συστατική επιστολή που λογικά θα τον δούμε ξανά.

ΛΑΖΑΡ

Λαζάρ Ραντζέλοβιτς: Ο Σέρβος winger είχε μία ασίστ στη νίκη με τη Φορτούνα Ντίσελντορφ από στατική φάση. Μας θύμισε ξανά το πόσο γρήγορος είναι και πως μπορεί να παίζει με ένταση μπροστά αλλά δεν είχε διάρκεια στην απόδοσή του. Πολλά τα σκαμπανεβάσματά του και οι ημιτελείς του προσπάθειες και το ταμείο είναι… μείον για αυτόν.


Πηγή