Όλη η Ελλάδα «κόκκινη». Απ’ το Βορρά μέχρι το Νότο η χώρα σείστηκε. Η χώρα ξενύχτησε.

Μια νύχτα μαγική που δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Οι μεγαλύτεροι ξεχείλιζαν από συγκίνηση και οι μικρότεροι δεν μπορούσαν να το πιστέψουν.

Σε ένα κόκκινο ποτάμι μετατράπηκε κάθε γωνιά της χώρας. Ξέφρενοι πανηγυρισμοί στα Χανιά. Όλοι στους δρόμους για το όνειρο που έγινε πραγματικότητα.

Το γλέντι κράτησε μέχρι το πρωί και στο Ηράκλειο στην πλατεία Λιονταριών όπου το σκηνικό που επικρατούσε, δεν είχε προηγούμενο.

Η νύχτα έγινε μέρα από τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα στο Γύθειο. Στη Ναύπακτο μετά το σφύριγμα της λήξης του αγώνα, τα καπνογόνα πήρανε φωτιά.

Πανηγυρισμοί, πλατιά χαμόγελα κόρνες, σημαίες, καπνογόνα και στη Χίο.

Στην Πάτρα, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, στήθηκε ένα αδιανόητο ερυθρόλευκο πάρτι.

Και αυτές είναι οι εικόνες από τον κατακόκκινο Βόλο.

Πάθος, ένταση, υπερηφάνεια. Ίδιο το κλίμα και στη Μυτιλήνη, για τον δαφνοστεφανωμένο, τον χιλιοτραγουδισμένο, τον αήττητο.

Πρωτόγνωρες εικόνες στη Λήμνο λίγα λεπτά μετά το σφύριγμα της λήξης. Το ίδιο και στην Κέρκυρα, στη Νάξο Αλλά και στη Ζάκυνθο που βούλιαξε από εξτασιασμένους οπαδούς του Θρύλου.

Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας οι εικόνες μαγικές. Στο Αγρίνιο, στην Αλεξανδρούπολη, στο Μεσολόγγι, στον Πύργο Ηλείας. Δάκρυα χαράς και συγκίνησης.

Στα Τρίκαλα φίλαθλοι του Ολυμπιακού στον έβδομο ουρανό. Αποθέωση για τον Ολυμπιακό, τον Μεντιλίμπαρ τους παίκτες της ερυθρόλευκης.

Τρελοί πανηγυρισμοί και στη Σπερχειάδα Φθιώτιδας για την ερυθρόλευκη κυριαρχία.

Γλέντι μέχρι πρωίας στο Καρπενήσι, στην Κάλυμνο, στην Αλόννησο, στην Αστυπάλαια, στη Θεσσαλονίκη.

Ένα όνειρο τρελό, μα τόσο αληθινό, ένα τρόπαιο για τους παρόντες, αλλά και για όσους έφυγαν στα σχεδόν 100 χρόνια ιστορίας του Ολυμπιακού.


Πηγή