Αν ψάχνετε για ένα λογικό αλλά και δυνατό 5θυρο hatchback, το Opel Astra με νέο κινητήρα 1.6 BiTurbo diesel είναι το οικογενειακό με το κρυφό χαρτί.

Επιταχύνει από στάση στα 100 χ.α.ω. σε 8,6 δευτερόλεπτα και έχει τελική ταχύτητα 220 χ.α.ω. αποδεικνύοντας ότι ένα diesel μπορεί να έχει και οικονομία και επιδόσεις.

Εκτός από την απόδοση καυσίμου, η ελαστικότητα είναι το σημαντικό πλεονέκτημα του κινητήρα των 160 ίππων ο οποίος με ροπή 350Nm από τις 1.500 σ.α.λ. επιταχύνει γρήγορα από τις χαμηλές στροφές και σε συνεργασία με ένα εξάρι χειροκίνητο κιβώτιο και σειριακή, υπερσυμπίεση δύο σταδίων ανεβάζει στροφές ομαλά και προοδευτικά αποδίδοντας τελικά τη μέγιστη ισχύ του στις 4.000 σ.α.λ..

Ο νέος κινητήρας συνεργάζεται άψογα μία τη νέα αρχιτεκτονική του μοντέλου που είναι σημαντικά ελαφρύτερο από αυτό που αντικατέστησε παρά τις περισσότερες τεχνολογίες που διαθέτει. Μεταξύ αυτών η ενσωμάτωση smartphone με το σύστημα προσωπικής συνδεσιμότητας και υπηρεσιών υποστήριξης Opel OnStar που θα λειτουργήσει και στην Ελλάδα από το φθινόπωρο και ανεβάζει τον πήχη στους τομείς συνδεσιμότητας και επικοινωνίας.

Το Astra συνεχίζει την παράδοση της Opel να φέρνει στην κατηγορία των συμπαγών μοντέλων στοιχεία που μέχρι πρότινος αποτελούσαν αποκλειστικότητα μεγαλύτερων κατηγοριών, όπως τα φώτα IntelliLux LED matrix.

thetoc.gr