Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνουν πλέον, όπως εκτιμά το Σωματείο Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας της ΔΕΗ (ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ), τα κρούσματα επιθέσεων ενάντια σε εργαζόμενους της ΔΕΗ που κάνουν τη δουλειά τους.

Αυτό σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε με αφορμή τη νέα επίθεση, αυτή τη φορά κατά δύο υπαλλήλων του ΔΕΔΔΗΕ στη Ναύπακτο που πήγαν να ελέγξουν υπόθεση ρευματοκλοπής και η οποία έληξε με τη διακομιδή του ενός στο νοσοκομείο.

«Κανένας υπάλληλος, σε κανέναν τομέα, σε καμία χώρα δεν αξίζει τέτοιου είδους συμπεριφορά και μεταχείριση. Ούτε ακόμα και στην περίπτωση που προσπαθήσουμε “να μπούμε στα παπούτσια” των δραστών για να εξετάσουμε ενδεχόμενες δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν. Οι δράστες μπορεί να είναι “θύματα” της κρίσης ή απλά μπαταχτσήδες. Σε καμία όμως περίπτωση δεν είναι δυνατόν να “αμύνονται” με τέτοιου είδους, άνανδρες και άδικες, επιθέσεις δημιουργώντας εξιλαστήρια θύματα, που όχι απλά δεν φταίνε σε τίποτα αλλά που κάνουν τη δουλειά τους για να ζήσουν τις οικογένειές τους.

Πρόκειται για τους ίδιους αυτούς υπαλλήλους που μόλις πριν από μερικές ημέρες έδιναν μάχη με τις καιρικές συνθήκες και τα απίστευτα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, προκειμένου να επανασυνδέσουν ρεύμα και να μην αφήσουν κανέναν καταναλωτή χωρίς το αγαθό της ενέργειας», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ δηλώνει τέλος ότι καταδικάζει τη νέα επίθεση, συμπαρίσταται στους εργαζόμενους που λειτουργούν πάντα με άκρατο επαγγελματισμό και ευσυνειδησία και ευελπιστεί ότι η δικαιοσύνη και οι κάθε είδους αρμόδιοι θα πράξουν τα αυτονόητα.