Παέγια με μάραθο και καραβίδες για ατελείωτη απόλαυση

200 γραμμ. ρύζι αρμπόριο

1 μαραθόριζα (φινόκιο)

8 καραβίδες

1 κ.σ. σόδα

3 κ.σ. ελαιόλαδο αρωματισμένο με σκόρδο

160 γραμμ. καλαμάρια

2 ντομάτες

1 κρεμμύδι, 600 ml ζωμός ψαριού

1 ματσάκι σχοινόπρασο

Eλαιόλαδο

Αλάτι

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε τα καλαμάρια και τα μαγειρεύετε για 30’ με τις ντομάτες, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και λίγο ελαιόλαδο.

Καθαρίζετε καλά τις καραβίδες χωρίς να αφαιρέσετε την ουρά (κρατάτε τα κεφάλια για τον ζωμό).

Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τη μαραθόριζα και τη βράζετε σε νερό με αλάτι και σόδα για 2′.

Την βγάζετε από την κατσαρόλα και τη βάζετε σε ένα μπολ με παγάκια.

Ψιλοκόβετε το σχοινόπρασο.

Βράζετε τον ζωμό ψαριού μαζί με τα κεφάλια από τις καραβίδες.

Σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος ζεσταίνετε το αρωματισμένο ελαιόλαδο. Ρίχνετε το ρύζι και το σοτάρετε χωρίς να το αφήσετε να πάρει χρώμα.

Προσθέτετε τα καλαμάρια και τον ζωμό ψαριού και μαγειρεύετε για 8′ σε δυνατή φωτιά.

Μεταφέρετε το σκεύος σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C και ψήνετε για 7′ ακόμα.

Ελέγχετε το ρύζι και προσθέτετε ζωμό αν χρειάζεται.

Αλατίζετε καλά τις καραβίδες, τις ραντίζετε με ελαιόλαδο και τις βάζετε τηγανίζετε. Προσθέτετε στο ίδιο τηγάνι την μαραθόριζα και σοτάρετε ελαφρά.

Τα προσθέτετε στο σκεύος με το ρύζι και αφήνετε το φαγητό να ξεκουραστεί για 5′.

Γαρνίρετε με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και σερβίρετε.

Πηγή