Το οργισμένο πλήθος απειλεί να αποκεφαλίσει αυτή τη γυναίκα για το φόρεμα που φοράει.

Η νεαρή βρίσκει καταφύγιο σε ένα εστιατόριο της Λαχόρης. Η επέμβαση των Αρχών την σώζει, όμως η οργή ξεχειλίζει.

«Έπρεπε να την είχα πυροβολήσει», ακούγεται από το πλήθος.

Πάνω στο φόρεμα ήταν τυπωμένη στα αραβικά η λέξη «Χάλουα» που σημαίνει γλυκό, όμως το πλήθος θεώρησε πως είναι εδάφιο από το Κοράνι.

Στο Πακιστάν η βλασφημία τιμωρείται με θάνατο.

Με ψυχραιμία η βοηθός επιθεωρητή Σιέντα Σερβάνα μιλάει στο πλήθος και με αποφασιστικότητα παίρνει στην αγκαλιά της τη γυναίκα και την φυγαδεύει στο αστυνομικό τμήμα.

«Η γυναίκα φορούσε ένα φόρεμα με κάποιες λέξεις επάνω του. Όταν ο κόσμος είδε αυτές τις λέξεις, άρχισε να απαιτεί να βγάλει το φόρεμα. Υπήρξε μία παρεξήγηση ότι είχε διαπράξει βλασφημία», περιέγραψε ο αστυνομικός.

Κληρικοί και ακαδημαϊκοί επιβεβαίωσαν πως ήταν τυπωμένη μία λέξη σε αραβική καλλιγραφία και όχι εδάφια από το Κοράνι.

«Έχει κάνει ένα λάθος, όμως δεν υπάρχει κάτι κακό με τις λέξεις. Είναι απλά ένα σχέδιο, όμως ο κόσμος πίστεψε πως ήταν λάθος. Έχει υποσχεθεί πως δεν θα ξαναφορέσει τέτοια ρούχα άλλη φορά. Έτσι αποφασίσαμε να τη συγχωρέσουμε», σημείωσε ο κληρικός.

Η αστυνομία ζήτησε από τους ειδικούς να μαγνητοσκοπήσουν την άποψή τους για να καθησυχάσουν το πλήθος.

«Αγόρασα αυτό το φόρεμα με τη σκέψη ότι είναι απλά ένα σχέδιο. Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι υπήρχε κάτι σε αυτό που θα έκανε τον κόσμο να πιστεύει ότι ήταν αραβικό. Δεν είχα πρόθεση να προκαλέσω επιθετικότητα. Ικετεύω να με συγχωρήσετε… Δεν σκέφτηκα καν ότι διέπραττα βλασφημία ως Μουσουλμάνα».

Ο νόμος είναι τόσο αυστηρός που πολλοί έχουν λιντσαριστεί πριν φτάσουν στο δικαστήριο.


Πηγή