Μια λαχταριστή και ελαφρώς «πειραγμένη» συνταγή της παραδοσιακής πορτοκαλόπιτας ετοίμασε το πρωί της Πέμπτης (8/10) ο σεφ της εκπομπής «Πάμε Δανάη!» Απόστολος Ρουβάς.

Για να δημιουργήσετε αυτή τη νόστιμη συνταγή θα χρειαστείτε:

-4 αυγά

-1 κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες

-200 ml ηλιέλαιο

-200 γρ. ζάχαρη

-2 βανίλιες

-λίγο κονιάκ

-3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

-ξύσμα από δύο πορτοκάλια

-12 φύλλα κρούστας

-λίγο βούτυρο για τα φύλλα

-μια πρέζα αλάτι

Για το σιρόπι θα χρειαστείτε:

-2 1/2 κούπες νερό

-2 1/2 κούπες ζάχαρη

-χυμό και ξύσμα από 2 πορτοκάλια

-φλούδα λεμονιού

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την εκτέλεση της συνταγής:


in.gr