Υλικά
300ml γάλα φρέσκο με 2% λιπαρά
200ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
5 φακελάκια στέβια (7,5γρ.)
10γρ. ζελατίνη σε σκόνη
ξύσμα από 1 λεμόνι, χυμό από το ½
λίγο ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
Βάλτε την ζελατίνη σε κρύο νερό 7 λεπτά για να φουσκώσει. Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα του λεμονιού και τη στέβια σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψετε με σύρμα μέχρι να διαλυθεί η στέβια και περιμένετε να πάρει βράση. Βγάλτε το κατσαρολάκι από την φωτιά, ρίξτε μέσα το μείγμα της ζελατίνης και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι η ζελατίνη να διαλυθεί εντελώς. Τέλος προσθέστε το χυμό λεμονιού.
Βάλτε την πανακότα στο ψυγείο και αφού κρυώσει αρκετά μοιράστε την σε τρία τέσσερα ποτηράκια.
Βάλτε τα ποτήρια στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες και σερβίρετε με λίγο επιπλέον ξύσμα από πάνω.
Πηγή