Μια μπουγάτσα διαφορετική από τις άλλες, απαλλαγμένη από τον κόπο της κρέμας, αλλά σίγουρα εξαιρετικής νοστιμιάς.Η παρασκευή της δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη, ενώ και τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι απλά

Μια εύκολη και γρήγορη πολίτικη μπουγάτσα, χωρίς κρέμα, ιδανική επιλογή για πρωινό, την οποία σίγουρα θα αγαπήσετε!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για την πολίτικη μπουγάτσα είναι:
1 πακέτο φύλλα κρούστας (περίπου 11-12 φύλλα)
150 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
ζάχαρη λευκή κρυσταλλική για το πασπάλισμα ή ακόμα και ζάχαρη καρύδας
κανέλλα για το πασπάλισμα

Επί το έργον:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°-170°C.

Με ένα πινέλο βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψί διαμέτρου 22-24 εκ. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και αλουμινένιο ταψάκι μιας χρήσης ή ταψάκι πίτσας.

Βουτυρώνουμε ένα-ένα τα φύλλα κρούστας και τα βάζουμε στο ταψί το ένα πάνω στο άλλο, ελαφρώς τσαλακωμένα, ώστε να χωρούν ολόκληρα και να μην περισσεύουν οι άκρες τους.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο έως ότου ροδίσει καλά η επιφάνεια της μπουγάτσας (περίπου 40΄).

Την σερβίρουμε ζεστή, πασπαλίζοντας με αρκετή ζάχαρη και κανέλλα.

Φωτογραφία: gastronomos.gr / Άλκης Καλούδης

Πηγή: gastronomos.gr / Στέλιος Παρλιάρος

Πηγή