Οι δράστες προσέγγιζαν γονείς που τα παιδιά τους ήταν υποψήφιοι και έναντι αδράς αμοιβής που έφτανε μέχρι και τις 7.000 ευρώ, χορηγούσαν πλαστά πιστοποιητικά ότι το παιδί τους είχε λάβει πρώτη θέση σε πανελλήνιο πρωτάθλημα αγώνων πολεμικών τεχνών, κάτι που του εξασφάλιζε έναντι των άλλων παιδιών, καλύτερη μοριοδότηση στις εξετάσεις.

Το κύκλωμα

Μια καλά οργανωμένη φάμπρικα έστησαν προπονητές κινεζικής πολεμικής τέχνης που χορηγούσαν πλαστές βεβαιώσεις από την ομοσπονδία, για νικητές, προκειμένου οι μαθητές που δόλια διακριθήκαν, να εκμεταλλευτούν τον νόμο και να αποκτήσουν επιπλέον μόρια στις πανελλαδικές εξετάσεις.

«Εκδίδονταν βεβαιώσεις από την Ομοσπονδία, τις οποίες θα παραλάμβαναν οι γονείς και ακολούθως θα τις κατέθεταν στην αρμόδια υπηρεσία προκειμένου οι ανήλικοι -αθλητές να λάβουν ευεργετική μοριοδότηση για τις πανελλήνιες εξετάσεις στις οποίες θα συμμετείχαν», λέει σε ανακοίνωσή της η αστυνομία.

Η ταρίφα της σπείρας ξεκινούσε από τα 3.500 ευρώ και έφτανε μέχρι τα 7.000 ευρώ  για κάθε παιδί, ανάλογα πάντα με τη διάκριση ή το «μετάλλιο» που πλήρωνε ο γονιός για να κερδίσει το παιδί του.

Οι τρεις προπονητές που συνελήφθησαν, ηλικίας 47, 49 και 39 ετών, κατηγορούνται για πλαστογραφία και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.

Μαζί τους, συνελήφθησαν δύο γονείς, μία μητέρα 48 ετών και ένας πατέρας 53 ετών.

«Κάποιοι άνθρωποι από αυτούς είναι προπονητές, κάποιοι έχουν πολύ καλούς αθλητές, έχουν βγάλει πραγματικά πανελληνιονίκες και πανευρωπαϊκούς πρωταθλητές, ήταν άνθρωποι και των εθνικών ομάδων, αλλά αυτού του είδους την πρακτική πραγματικά δεν μπορώ, είμαστε στην απέναντι πλευρά», λέει ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας Wu Shu Kung Fu, Χρήστος Παπαχρήστος.

Μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί πως πλαστογραφήθηκαν 18 φύλλα αγώνα, που αφορούσαν 30 αθλητές που συμμετείχαν στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που έγινε τον Νοέμβριο στο Λουτράκι, με την ευεργετική διάταξη του αθλητικού νόμου να μην εφαρμόζεται στις φετινές πανελλήνιες για τους διακριθέντες του συγκεκριμένου τουρνουά.


Πηγή