Μία μαγική βραδιά προγραμματίζεται για τις 26 Αυγούστου στο χώρο της ακρόπολης της αρχαίας Ρόκκας στην Κρήτη.

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του διακεκριμένου Έλληνα αρχιμουσικού Μύρωνα Μιχαηλίδη και με σολίστ τον Κωσταντή Σφετσά, παρουσιάζει έργα των Θεοδωράκη, Ντβόρζακ, Πονκιέλι και Μπραμς σε μια φαντασμαγορική εκδήλωση, που θα ανοίξει την αυλαία της με το πρώτο φως της πανσελήνου.

Το πέρας προσέλευσης του κοινού θα είναι στις 20:30 ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους.

Η συναυλία αυτή θα σημάνει τη λήξη των Γιορτών Ρόκκας 2018 και την έναρξη των εργασιών για την επόμενη χρονιά ενός θεσμού με μέλλον.

Η Ακρόπολη και το βυζαντινό μονοπάτι

Το χωριό Ρόκκα διαθέτει αρχαιολογικό χώρο -όμορο με τον οικισμό- που η ανάδειξή του πραγματοποιείται σταδιακά τα τελευταία χρόνια.

Στη νοτιοανατολική πλαγιά του λόφου, πάνω από το χωριό βρίσκεται αρχαίος οικισμός ο οποίος έφτανε μέχρι την κορυφή του λόφου. Στη πλάγια του λόφου διακρίνονται λαξευτές κατοικίες και λαξευτές δεξαμενές, δρόμοι, σκάλες, μια πλατεία και αγωγοί για την συλλογή των όμβριων υδάτων.

Στη κορυφή του λόφου βρισκόταν η ακρόπολης, όπου σώζεται ρωμαϊκό μονοπάτι και τουλάχιστον τρεις κτιστές και μία λαξευτή δεξαμενές.
Μέσα στο χώρο του φρούριο βρίσκεται ο Ναός του Αγίου Γεωργίου.

Στη πλάγια του λόφου διακρίνονται λαξευτές κατοικίες και λαξευτές δεξαμενές, δρόμοι, σκάλες και μια πλατεία

Στο πλευρό της διοργάνωσης των φετινών Γιορτών Ρόκκας βρέθηκαν οι: Περιφέρεια Κρήτης, Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, Πολιτιστικός Σύλλογος Ρόκκας, Πολιτιστικός Σύλλογος Κεράς «Η Αντωνούσα», Δήμος Κισσάμου, Δήμος Πλατανιά, Grow Greek Tourism Online από την Google.


Πηγή