Εύκολο / Προετοιμασία: 10΄, Μαγείρεμα: 15΄
Υλικά (για 4-6 μερίδες)
- 1 πακέτο παπαρδέλες
- 300 γρ. μανιτάρια λευκά μικρά, ολόκληρα
- 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 250 γρ. κολοκύθα ψίχα, σε κυβάκια
- 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
- 1/2 – 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό
- 2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
- 60 ml λευκό, ξηρό κρασί
- 1/3 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
Διαδικασία
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1/2 φλ. τσαγιού από το νερό όπου τα βράσαμε.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα μανιτάρια με το κρεμμύδι, την κολοκύθα, το σκόρδο και το μπούκοβο για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και το θυμάρι, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε, τα ζυμαρικά, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.