Με αυτήν την φράση έκλεισε το κυριακάτικο κήρυγμά του ο Πάπας Φραγκίσκος.

Ο Ποντίφικας μετέβη σήμερα το πρωί σε νοσοκομείο της Ρώμης για ιατρικές εξετάσεις, ενώ πως μεταδίδει η ιταλική εφημερίδα «Il Fatto Quotidiano», η εγχείρηση «θεωρήθηκε επείγουσα».

«Ο Πάπας Φραγκίσκος νοσηλεύεται ξανά στο νοσοκομείο Τζεμέλι. Χειρουργείται σήμερα λόγω εντερικής απόφραξης».

Ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας εισήχθη εχθές για μια σειρά εξετάσεων στο νοσοκομείο Τζεμέλι της Ρώμης. Όπως έγινε γνωστό, υποβλήθηκε σε εξέταση πυρηνικής ιατρικής, η οποία ελέγχει την κατάσταση των σωματικών οργάνων.

Η ηλικία & τα προβλήματα υγείας

Είναι η δεύτερη φορά που νοσηλεύεται μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τον περασμένο Μάρτιο, ο πάπας Φραγκίσκος είχε εισαχθεί στο ίδιο νοσοκομείο της Ρώμης εξαιτίας οξείας βρογχίτιδας.

Ο κατά κόσμον, Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, είναι Αργεντίνος ιερέας και ο 266ος Πάπας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας

Εξελέγη στις 13 Μαρτίου 2013. Το όνομα που επέλεξε ήταν προς τιμήν του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης. Είναι ο πρώτος Πάπας από τη Λατινική Αμερική, αλλά και από την Αμερική γενικότερα, καθώς επίσης και ο πρώτος Ιησουίτης Πάπας.

Ο Φραγκίσκος, που από πορτιέρης σε νυχτερινά κέντρα της Αργεντινής έφτασε να είναι θρησκευτικός ηγέτης εκατομμυρίων πιστών, επέλεξε να κατοικεί σε έναν μικρό ξενώνα στο Βατικανό, αντί στα παραδοσιακά πολυτελή διαμερίσματα στα οποία διέμεναν οι προηγούμενοι ηγέτες της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ενώ πολλές φορές έχει κατακρίνει την πλουσιοπάροχη ζωή ιερέων.

Εδώ και αρκετούς μήνες ο 85χρονος Φραγκίσκος χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο ή μπαστούνι λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει με το γόνατό του.

«Αδέρφια, θα σας αφήσω τώρα αλλά σας ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμά σας. Σας παρακαλώ προσευχηθείτε για εμένα».

Η επίσκεψή του στην Αθήνα

Τον Δεκέμβριο του 2021 επισκέφθηκε την Αθήνα όπου έκανε σημαντικές με πολιτικά πρόσωπα της χώρας και έστειλε μηνύματα.

Πριν από την Αθήνα είχε βρεθεί στη Λέσβο για να επισκεφθεί καταυλισμούς προσφύγων. Ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό για τη συμβολή του στο προσφυγικό, ενώ έστειλε και ένα ηχηρό μήνυμα προς την Ευρώπη.

«Η Μεσόγειος που για χιλιετίες ένωνε διαφορετικούς λαούς και απόμακρες χώρες γίνεται ένα παγωμένο νεκροταφείο χωρίς ταφόπλακες».


Πηγή