Υλικά:
1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
100 γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί
150 ml κόκκινο κρασί
3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
1/2 κ. γλ. κίμινο
150 ml ελαιόλαδο
500 γρ. σάλτσα ντομάτας τριμμένη
1 κουτ. γλυκού βούτυρο
100 ml κρασί
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 μικρό ξυλάκι κανέλα
5 κόκκους μπαχάρι
αλάτι,
πιπέρι
Εκτέλεση:
Βρέχεις το ψωμί με το κρασί και το αφήνεις μέσα σε ένα μπολ για 10 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσει
Προσθέτεις στο μπολ τον κιμά, το σκόρδο, το κίμινο, τα 30 ml λάδι, αλάτι και πιπέρι.
Ζυμώνεις καλά με τα χέρια σου και πλάθεις τα σουτζουκάκια.
Τα τοποθετείς το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα ταψί και ρίχνεις 30 ml ελαιόλαδο ακόμη.
Τα αφήνεις να ψηθούν για 10 περίπου λεπτά στους 200°C.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνεις την τριμμένη σάλτσα ντομάτας 30 ml ελαιόλαδο, το βούτυρο, το κρασί, τη ζάχαρη, την κανέλα, το μπαχάρι αλάτι και πιπέρι.
Αφήνεις τη σάλτσα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 10 περίπου λεπτά και την αφαιρείς.
Ρίχνεις τον ζωμό στη σάλτσα και ανακατεύεις καλά.
Την προσθέτεις στα σουτζουκάκια τα τοποθετείς και πάλι στο φούρνο και τα αφήνει να ψηθούν για 20 περίπου λεπτά.
Τα γυρνάς 2-3 φορές ώστε να ψηθούν και από τις δύο πλευρές.
Είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
Μπορείς να τα συνοδεύσεις με ρύζι ή με σαλάτα.
Πηγή