Παραδοσιακή Φάβα με κρεμμυδάκι με λίγες θερμίδες

Υλικά:

500 γρ. σπόροι φάβας

1/2 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

4 κρεμμύδια, ξερά και κομμένα

6 κλωνάρια μαϊντανό

3 φλιτζάνια νερό

1 λεμόνι

λίγος βασιλικός

αλάτι και πιπέρι (για γεύση)

Εκτέλεση:

Αρχικά, ακολουθείς τις οδηγίες της συσκευασίας, προκειμένου να ξεπλύνεις σωστά τη φάβα.

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι με νερό, βράζεις τη φάβα, μέχρι να αρχίσει να βγάζει τους αφρούς της.

Χρησιμοποιώντας μία τρυπητή στρογγυλή κουτάλα, αφαιρείς τους αφρούς και χαμηλώνεις τη φωτιά.

Σκεπάζεις με ένα καπάκι και το αφήνεις να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρεις τα κρεμμύδια, μέχρι να καραμελώσουν.

Τα προσθέτεις στη βρασμένη φάβα, ανακατεύεις απαλά και σκεπάζεις με το καπάκι. Ρίχνεις λίγο λεμόνι, βασιλικό, αλάτι και πιπέρι και το αφήνεις να βράσει για άλλα 15 λεπτά.

Σερβίρεις τη φάβα σε ένα πιάτο, ρίχνεις λίγο ελαιόλαδο και έτοιμη.



Πηγή